Ρεκόρ και όριο για το Ευρωπαϊκό ο Γιώργος Τρέμος

  Δύο χρόνια χρειάστηκε να περάσουν ώστε ο Τρικαλινός της ΓΕΑ Τρικάλων  Γιώργος Τρέμος να επιστρέψει και πάλι σε βολές πάνω από τα 60 μ. στη δισκοβολία. Ο 25χρονος πήρε μέρος στους Αγώνες Ρίψεων «Κώστας Σπανίδης», που διοργάνωσε η ομοσπονδία στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο κατάφερε να επιστρέψει σε βολές πάνω από τα 60 μ., αλλά να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ με 63,00 μέτρα. Ο αθλητής πριν την νικητήρια βολή είχε στείλει το δίσκο στα 60,50 μέτρα.

Ο Τρέμος, που έτσι κι αλλιώς βρισκόταν στην δεύτερη θέση όλων των εποχών στο αγώνισμα, έσπασε ένα πολύ σημαντικό φράγμα, που μέχρι τώρα μόνο ο Σάββας Πανάβογλου (63,18 μ.) είχε καταφέρει να ξεπεράσει. Παράλληλα ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που θα γίνει τον Αύγουστο στη Ζυρίχη.

Ο Τρέμος επέστρεψε σε βολές πάνω από τα 60 μ., για πρώτη φορά μετά το 62,70 μ., που πέτυχε το 2012 στο Αργος Ορεστικό, την ίδια χρονιά που είχε προηγηθεί το 62,92 μ. που ήταν το προηγούμενο ρεκόρ του. Ο 25χρονος θα κάνει τον επόμενο αγώνα του την Δευτέρα στην Τρίπολη. Δεύτερος επίσης με νέο ατομικό ρεκόρ ήταν ο Κύπριος Ορέστης Αντωνιάδης 61,77 μ. και τρίτος ο Μανώλης Πεντίκης με 57,60 μέτρα. «Περίμενα πάνω από τα 60,00 μ., όμως, όχι τόσο μεγάλη βολή. Με βοήθησε η πολύ καλή παρουσία του Αντωνιάδη. Το καλό είναι πως ακόμη δεν ειμαι απόλυτα έτοιμος, οπότε έχω περιθώρια βελτίωσης», είπε ο αθλητής.

Το σημαντικό για τον Σπύρο Λεμπέση είναι πως επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, ύστερα από τον τραυματισμό στον ώμο και την επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε τον περασμένο Αύγουστο. Ο πρωταθλητής του ακοντισμού είχε καλύτερη βολή στα 71,78 μ. και έδειξε πως αυτό, που του λείπει δεν είναι άλλο από αγώνες. Ο έβδομος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου θα αγωνιστεί στις 3 Ιουνίου στην Μπελιντζόνα της Ελβετίας. Νικητής του αγώνα με νέο ατομικό ρεκόρ ήταν ο Παρασκευάς Μπατζάβαλης. Ο αθλητής, που φέτος είναι πρώτη χρονιά Νέος έστειλε το ακόντιο στα 74,86 μ. και άφησε πίσω του το 72,90 μέτρα. Ο Μπατζάβαλης αναμένεται να είναι από τους πρωταγωνιστές της σεζόν, παρά το γεγονός ότι το όριο συμμετοχής για τη Ζυρίχη (78,80 μ.) μοιάζει για την ώρα μακρινό για εκείνον.