Σχέδιο Μάρσαλ για τον αθλητισμό προτείνει ο Μαυρωτάς

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς μέσω της προσωπικής του σελίδας στο twitter πρότεινε ένα σχέδιο Μάρσαλ και για τον αθλητισμό λόγω κορονοϊού.

Ο παλαίμαχος πολίστας με  τον όρο «σχέδιο Μάρσαλ» εννοεί προφανώς την οικονομική ενίσχυση κρατών της Ευρώπης.

«ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΘΑ «ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ» ΑΠ’ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ. ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ Ν’ΑΘΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ», ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟ TWITTER.

Το σχέδιο Μάρσαλ ήταν η οικονομική ενίσχυση κρατών της ευρωπαϊκής ηπείρου, αποκύημα της εξωτερικής πολιτικής των Η.Π.Α. μετά τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και της αντίληψης ότι η επικράτηση του κομμουνισμού θα αποτελούσε κίνδυνο για τα συμφέροντα και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Επρόκειτο για οικονομική βοήθεια που χορηγήθηκε σε χώρες της Ευρώπης. Αποσκοπούσε αφενός στην τόνωση των οικονομιών τους, (που με σημαντικά δάνεια χρηματοδότησαν έτσι τις κατεστραμμένες από τον πόλεμο αγορές τους) και αφετέρου, εξυπηρετούσε άμεσα την αμερικανική εξωτερική πολιτική, που επιθυμούσε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να περιέλθουν οι χώρες αυτές, εξαιτίας ανέχειας, στη σφαίρα επιρροής της Σοβιετικής Ένωσης.

Διαβάστε για το σχέδιο Μάρσαλ  ΕΔΩ