Το σενάριο ανόδου και ο βαθμός δυσκολίας για Α Ο Καλαμπάκας

Το ότι η Νίκη Βόλου κέρδισε σε αγώνα κατάταξης τον Πολύγυρο και περιμένει να δει αν θα παίξει Β Εθνική σε περίπτωση κενής θέσης δεν σημαίνει ότι και ο Α Ο Καλαμπάκας θα πάρει εισιτήριο για την Γ Εθνική ως δεύτερος από τα πλέι οφ της ΕΣΚΑΘ.

Υπάρχουν πιθανότητες αλλά θα εξαρτηθούν οι άνοδοι αυτών των ομάδων από πολλές προϋποθέσεις και τι θα κάνουν άλλες ομάδες.

Αν δεν παίξουν τα Τρίκαλα  ή ο Κόροιβος στην Α2, τότε επειδή κέρδισε ο Ιπποκράτης ΚΩ, το Πευκοχώρι Χαλκιδικής θα ανέβει στην Β Εθνική και στην Γ Εθνική θα ανέβει ομάδα του Νότου.
Για να ανέβει η Νίκη Βόλου πρέπει να μην κατέβει ομάδα Β Εθνικής του Βορρά .

Επίσης η ΑΕΛ αναμένεται να κατέβει στην Β Εθνική καθώς μετά την αποχώρηση του Φάρου για την Λήμνο δεν υπάρχει ομάδα στην πόλη της Λάρισας στις Εθνικές κατηγορίες.

Άρα, δύσκολα υπό τις παραπάνω συνθήκες ανεβαίνουν τόσο η Νίκη Βόλου στην Β Εθνική όσο και ο Α Ο Καλαμπάκας στην Γ Εθνική. Όμως κάθε καλοκαίρι στο μπάσκετ και στις κατηγορίες Β Και Γ Εθνική αλλά και Α2  δεν είναι σίγουρες όλες οι συμμετοχές οπότε άπαντες σε αναμονή. Αλλά όπως προείπαμε σύμφωνα με τα δεδομένα που σας είπαμε η άνοδος είναι δύσκολη. Θα δείξει πάντως…