Σενάριο για 2 ομίλους στην Σούπερ Λιγκ 2

Πλησιάζει ο καιρός που θα γίνουν γνωστές οι επαγγελματικές κατηγορίες στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Πληθαίνουν τα σενάρια που θέλουν να έχουμε για δεύτερη σερί σεζόν αναδιάρθρωση. Πέρυσι δημιουργήθηκε η Σούπερ Λιγκ 2 και έτσι είχαμε τρεις επαγγελματικές κατηγορίες με  42 συνολικά ομάδες. 

Όπως ανέφερε το a-spors.gr, το τελευταίο σενάριο που βγαίνει στην φόρα, ή πρόταση πολλών ομάδων αν θέλετε, είναι δημιουργία δύο επαγγελματικών κατηγοριών με αύξηση όμως σε μια τέτοια περίπτωση ομάδων καθώς θα γίνουν 50 ή 48. Το σενάριο θέλει η δεύτερη κατηγορία να έχει δύο ομίλους Βορρά και Νότο , η πρώτη να έχει 18 ομάδες κι αν συμβεί αυτό, τότε θα ανέβουν εκτός του ΠΑΣ Γιάννινα και του Απόλλωνα Σμύρνης, τα Χανιά και ο Λεβαδειακός στην Σούπερ Λιγκ 1. Ενώ όλες οι ομάδες της φουτμπολ λιγκ που σύμφωνα με αυτό το σενάριο θα καταργηθεί , θα πάνε μαζί με τους 8 πρωταθλητές της Γ Εθνικής και τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2, στη νέα δεύτερη Εθνική με τους δύο ομίλους. Θα δούμε τελικά τι θα αποφασιστεί καθώς τα σενάρια είναι πάρα πολλά και το πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση, για την ώρα είναι άγνωστο.

Μεγάλο ρόλο θα παίξει το οικονομικό , δηλαδή το τηλεοπτικό τοπίο και πως μπορεί να υποστηριχθεί μια νέα αναδιάρθρωση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο , σε τι βάσεις, με ποια εχέγγυα, ποιες προϋποθέσεις και  με ποιον τρόπο .

@ Νέα συνάντηση είχαν σήμερα (14/7) οι νομικοί του Ηρακλή με αυτούς της ΠΑΕ Τρίγλιας, προκειμένου να βρεθεί ο τρόπος για την μεταβίβαση των μετοχών και την αλλαγή εταιρικής ταυτότητας. Ο Ηρακλής ψάχνει τρόπο να επανέλθει στις επαγγελματικές κατηγορίες και ο ΠΟ Τρίγλιας είναι το μέσον.Την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση των νομικών της επιτροπής και της νομικής υπηρεσίας της ΠΑΕ Τρίγλιας με την φυσική παρουσία και του μεγαλομετόχου της.

@  Σκέψεις για 4 ομίλους στη Γ Εθνική από την αγωνιστική περίοδο 2021-22. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία φαίνεται ότι εξετάζει την επαναφορά μετά από πολλά χρόνια της Γ Εθνικής σε λιγότερους ομίλους.
Συγκεκριμένα το σενάριο που «παίζει» στους διαδρόμους της Ομοσπονδίας είναι η επαναφορά των τεσσάρων (4) ομίλων από την αγωνιστική περίοδο 2021-22.

Αν το δημοσίευμα του ilia.news επιβεβαιωθεί τότε οι ομάδες που θα υποβιβαστούν φέτος θα είναι πολλές, ενώ θα επανέλθουν οι αγώνες μπαράζ μεταξύ πρωταθλητών ενώσεων για την άνοδο στη Γ Εθνική. Έτσι καμία ομάδα δε θα ανεβαίνει απευθείας.

Η ΕΠΟ –αν τελικά αποφασίσει το παραπάνω- θα το αποτυπώσει την προκήρυξη της Γ Εθνικής ή σε συμπληρωματική προκήρυξη που θα εκδοθεί προ της ενάρξεων της αγωνιστικής περιόδου που ξεκινάει σε λίγους μήνες.

@ Σε άλλο δημοσίευμα για την Γ Εθνική, από το onsports,

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να δημοσιευτεί η προκήρυξη της Γ’ Εθνικής για το πρωτάθλημα 2020-21. Μεγάλες διαφοροποιήσεις δεν αναμένονται σε σχέση με φέτος, ενώ και το πλάνο για την επόμενη χρονιά δεν περιλαμβάνει δραστικές αλλαγές.

Παρά τα σενάρια για μείωση των ομάδων και των ομίλων τη σεζόν 2021-22, δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Onsports», και τη νέα σεζόν, θα προβιβαστούν κανονικά οι 53 πρωταθλητές των Ενώσεων, όπως και οι δευτεραθλητές των τριών ιδρυτριών Ενώσεων της ΕΠΟ (Αθηνών, Πειραιά, Μακεδονίας).

Όσον αφορά για την κάλυψη των κενών, ομάδων δηλαδή που δεν θα δηλώσουν συμμετοχή, υπάρχει πλέον πρόβλεψη και για τις ομάδες, που ενώ πέρυσι κέρδισαν την παραμονή τους στη Γ’ Εθνική, δεν θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα. Με απόφαση που πήρε η Εκτελεστική Επιτροπή το προηγούμενο διάστημα, τα σωματεία που ενώ είχαν θέση στη Γ’ Εθνική, αλλά δεν θα δηλώσουν συμμετοχή, θα αντικαθίσταται από την επόμενη ομάδα που έχει δικαίωμα στην οικεία ΕΠΣ.

Για τους πρωταθλητές των ΕΠΣ που δεν θα δηλώσουν συμμετοχή στη Γ’ Εθνική, θα έχει δικαίωμα συμμετοχής ο δευτεραθλητής, ενώ για τις τρεις ιδρύτριες Ενώσεις, δικαίωμα θα έχει ο τριταθλητής.