Σενάριο για Σούπερ Λιγκ 20 ομάδων από φέτος; Αν γίνει αυτό ο ΑΟΤ ανεβαίνει κατηγορία!

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος» , η πληροφορία είναι από «πρώτο χέρι», από υψηλά ιστάμενο κυβερνητικό στέλεχος, και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

Το πλάνο Βασιλειάδη για τη νέα, πειραματική για μια σεζόν, Σούπερ Λίγκ είναι έτοιμο, έχει «κλειδώσει» και η εφαρμογή του άμεσα, για την περίοδο 2018-19, θα χαλάσει μόνο αν γίνει κάτι εξαιρετικά απρόοπτο και απρόβλεπτο.

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» παρουσιάζει αποκλειστικά το προσχέδιο του πλάνου για την πειραματική Σούπερ Λίγκ της νέας σεζόν, που θα διεξαχθεί με 20 ομάδες:

Η α’ φάση του νέου πρωταθλήματος θα διεξαχθεί σε 2 Ομίλους των 10 ομάδων. Άγνωστο ακόμα με ποια κριτήρια θα γίνει ο διαχωρισμός, αλλά θεωρήστε το βέβαιο πως οι όμιλοι θα είναι ισοδύναμοι. Άρα, 18 αγωνιστικές για τον καθένα απ’ τους δύο Ομίλους.

Εν συνεχεία, και ανάλογα με τη βαθμολογική θέση που θα έχει καταλάβει κάθε ομάδα στον όμιλό της, θα γίνει νέος διαχωρισμός των ομάδων σε δύο Ομίλους των 10 ομάδων. Εδώ, όμως, θα μετρήσει η πορεία της κάθε ομάδας στην α’ φάση. Ο ισχυρός Ομιλος, λοιπόν, στη β’ φάση θα έχει 18 αγωνιστικές για να βγει πρωταθλητής και ευρωπαϊκά εισιτήρια και ο ανίσχυρος Ομιλος θα έχει κι αυτός άλλες 18 αγωνιστικές, για να προκύψουν οι 2 πρώτοι που θ’ ανέβουν στη Σούπερ Λίγκα 1 της σεζόν 2019-20 και οι δύο τελευταίοι που θα πέσουν στη Β’ Εθνικής της σεζόν 2019-20.

Αν αυτό το δημοσίευμα είναι μια πραγματικότητα και ισχύει, τότε ο Α Ο Τρίκαλα κερδίζει άνοδο καθώς για να γίνουν 20 οι ομάδες θα χρειαστεί να ανέβουν οι έξι πρώτοι της φουτμπολ λιγκ!

Όπως και να έχει, ο Α Ο Τρίκαλα παίζει το τελευταίο του ματς την Παρασκευή 25/5 με τον Εργοτέλη εντός έδρας στις 17.00 στο στάδιο Τρικάλων, πρέπει να κερδίσει και να αναμένει και την εξέλιξη της υπόθεσης της Δόξας Δράμας η οποία είχε αγωνιστεί με παραπάνω ξένους στο ματς με τον Άρη και σύμφωνα με τον κανονισμό πρέπει να υποστεί -3 πόντους. Οπότε αν τα Τρίκαλα κερδίσουν στο τελευταίο ματς θα κατακτήσουν την 5η θέση της βαθμολογίας την οποία οφείλουν να κυνηγήσουν τα Τρίκαλα για παν ενδεχόμενο…