Σημαντικές διακρίσεις της ΑΕΤ στην τεχνική κολύμβηση

Με 5 μετάλλια  και όριο Εθνικής για τη Γεροβάϊου επέστρεψε η Α.Ε.Τ. από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης.

 

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατηγοριών Τεχνικής Κολύμβησης το τριήμερο 5-8 Ιουλίου 2018 στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης.

Συνολικά συμμετείχαν 38 σωματεία με περισσότερους από 500 αθλητές-τριες οι οποίοι με τις εμφανίσεις τους πραγματοποίησαν πολύ σημαντικούς χρόνους με εξαιρετικά ρεκόρ.

Σημείο αναφοράς στους αγώνες αποτέλεσε η αποστολή της Α.Ε.Τ. – μοναδική από την πόλη- με 6 αθλητές-τριες οι οποίοι για δεύτερη χρονιά κέρδισαν 5 μετάλλια (3 Χρυσά – 1 Αργυρό – 1 Χάλκινο).

Αναλυτικά η Γεροβάϊου Έλενα αγωνίστηκε στη κατηγορία των Νεανίδων και κατέκτησε 2 Χρυσά μετάλλια, τόσο στα 50m όσο και στα 100m ελεύθερο με διπλά πέδιλα με χρόνο 00:23.30 στα 50m και 00:49.96 στα 100m, χρόνος που αποτελεί όριο για την Εθνική ομάδα μιας και είναι η μοναδική αθλήτρια που έχει κατέβει τα 50 sec για την φετινή χρονιά.

Η Λιάκου Κλειώ αγωνίστηκε στην κατηγορία των κορασίδων και κατέκτησε 3 μετάλλια, το χρυσό στα 200m ελεύθερο με διπλά πέδιλα, το αργυρό στα 100m και το χάλκινο στα 200m, ξεδιπλώνοντας όλο το ταλέντο καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Ο Αδάμος Χρήστος αγωνίστηκε στην κατηγορία των παίδων, έφτασε μία ανάσα από το βάθρο κατακτώντας τελικά την 4η θέση στα 50m ελεύθερο με διπλά πέδιλα ενώ στα 100m κατέλαβε την 6η θέση.

Ο Γιαννάκος Χαράλαμπος συμμετείχε στα αγωνίσματα των 50m και 100m ελεύθερο με διπλά πέδιλα και κατέκτησε την 9η και 12η θέση αντίστοιχα.

Η Στρωματά Μαριάννα αγωνίστηκε στη κατηγορία των κορασίδων στα 400m – 100m – 200m ελεύθερο με διπλά πέδιλα  κατακτώντας την 6η – 8η & 12η θέση αντίστοιχα και η παρουσία της αποτέλεσε το βάπτισμα του πυρός για την ίδια στο χώρο της Τεχνικής Κολύμβησης.

Τέλος ο Κουτσάγιας Ευγένιος αγωνίστηκε στην κατηγορία των εφήβων στα 100m και κατέκτησε την 15η θέση.

Επίσης η ομάδα συμμετείχε στην κατηγορία Εφήβων – Νεανίδων με σκυταλοδρομία 4Χ100m ελεύθερο με διπλά πέδιλα MIX, κατακτώντας την 6η θέση με τους Γιαννακό Χαράλαμπο – Γεροβάϊου Έλενα – Λιάκου Κλειώ – Αδάμο Χρήστο.

Ο προπονητής της Τεχνικής Κολύμβησης Σταύρου Βασίλης καθώς και οι προπονητές της Κλασικής Κολύμβησης Βάνα Κλωτσοτήρα – Καΐκη, Καραΐσκος Γιώργος, Ξάνθη Σοφία και Μητάκος Βασίλης νιώθουν απόλυτα ικανοποιημένοι όχι μόνο από το αποτέλεσμα αλλά και από την δικαίωση της προσπάθειας να ανοίξει ένα νέο κολυμβητικό τμήμα του υγρού στίβου σε χαλεπούς καιρούς δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στα παιδιά να διακρίνονται σε πανελλήνιο επίπεδο. Να αναφέρουμε επίσης ότι 3 αθλητές- τριες που έχουν ανέβει ήδη στο βάθρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος τόσο τη φετινή χρονιά όσο και την περσινή, έχουν εξασφαλίσει το αθλητικό πριμ για τις πανελλήνιες μαθητικές εξετάσεις της Γ΄Λυκείου.

Τέλος θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε σε όλους, πως συνεχίζονται οι εγγραφές για τους λιλιπούτιους φίλους μας στην μικρή πισίνα του κολυμβητηρίου, οι οποίοι επιθυμούν να γνωρίσουν και να ασχοληθούν με την κολύμβηση, μία από τις πιο ευχάριστες φυσικές δραστηριότητες για κάθε παιδί, υπό την καθοδήγηση των έμπειρων προπονητών της Α.Ε.Τ. και φυσικά μέσα από ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει άφθονο παιχνίδι, ανυπαρξία πίεσης και κυρίως αγάπη για το παιδί.

Για πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλέφωνα : Βάνα Κλωτσοτήρα-Καΐκη 6937405710, Γιώργος Καραΐσκος 6977247046 και Σοφία Ξάνθη 6972603585