Συμμετοχή της κολυμβητικής ΑΕΤ στο Πανελλήνιο Ε-Ν-Π-Κ

Στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης διεξήχθη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Εφήβων –Νεανίδων – Παίδων – Κορασίδων συγκεντρώνοντας 800 αθλητές –τριες από όλη την επικράτεια.

Το τετραήμερο 19-22 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη χτυπούσε η καρδιά της Ελληνικής Κολύμβησης για τις ηλικίες 2000-2001-2002-2003 που αποτελούν  -για τις δύο πρώτες – τον τελευταίο σταθμό στις κατηγορίες πριν ενταχθούν στα Πρωταθλήματα Ανδρών – Γυναικών. Σ’ αυτό το ραντεβού συμμετείχε και η Α.Ε.Τ., μοναδική εκπρόσωπος της πόλης μας, με 7 αθλητές –τριες , οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό κουβαλώντας όλη την εμπειρία των προηγούμενων ετών.

Αναλυτικά, η Γεροβάϊου Έλενα, η Κυριάκου Στεφανία και η Κανάτα Ιφιγένεια συμμετείχαν στην κατηγορία των Νεανίδων, η Παπαϊωάννου Βασιλική και η Λιάκου Κλειώ στη κατηγορία των Κορασίδων, ο Γιαννακός Χαράλαμπος στους Έφηβους και ο Αδάμος Χρήστος στη κατηγορία των Παίδων.

Όλα τα παιδιά κολύμπησαν στους πρωινούς προκριματικούς χάνοντας στις λεπτομέρειες – οι περισσότεροι εξ αυτών – την είσοδό τους στους τελικούς κρατώντας εκτός από τη συμμετοχή και τους πολύ καλούς χρόνους.

Ιδιαίτερη αναφορά όμως πρέπει να κάνουμε σε δύο αθλητές οι οποίοι αποτελούν γέννημα θρέμμα της ομάδας μας αλλά έχουν  δοθεί μεταγραφή σε άλλες ομάδες.

Αναλυτικά ο Μάριος Καΐκης – έχει δοθεί με υποσχετική ενός χρόνου στα Δελφίνια Περιστερίου – συμμετείχε στην κατηγορία Παίδων και κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο στα 50m Ελεύθερο και την 5η θέση στα 50m πεταλούδα και 100m Ελεύθερο. Η ομάδα του δε ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια στις σκυταλοδρομίες στις οποίες κατέκτησαν το Χρυσό μετάλλιο στις 4Χ100m Μ. Ομαδική και 4Χ200m Ελεύθερο καθώς και το Χάλκινο μετάλλιο στη 4Χ100m Ελεύθερο, με τον Καΐκη να συμμετέχει σ’ όλες τις συνθέσεις της ομάδας.

Επιπλέον ο Νίκος Δρόσος – έχει δοθεί με ελευθέρας στον Ολυμπιακό Πειραιώς –  συμμετείχε στην κατηγορία των Εφήβων και για 5η συνεχόμενη χρονιά κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο στα 50m Ελεύθερο, καθώς και το Χάλκινο μετάλλιο στα 50m Πρόσθιο και την 5η θέση στα 50m Πεταλούδα, αποδεικνύοντας πως μόνο τυχαία δεν είναι η καθιέρωσή του ως πρωταγωνιστή του αγωνίσματος.

Τους αθλητές στη Θεσσαλονίκη συνόδευσε ο προπονητής των αγωνιστικών τμημάτων της ομάδας Καραΐσκος Γιώργος, καθώς και οι οικογένειες τους. Ιδιαιτέρως όμως θα θέλαμε να συγχαρούμε τους γονείς  για τις επιτυχίες των παιδιών τους, αλλά και να ευχαριστήσουμε θερμά τον κάθε ένα ξεχωριστά, άλλη μία φορά, για την έμπρακτη αγάπη τους τόσο στο άθλημα όσο και στο σύλλογο, σε μια περίοδο με τεράστιες αντικειμενικές δυσκολίες.

Τέλος να ευχηθούμε καλό καλοκαίρι και καλή ξεκούραση σε όλους, και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για το Σεπτέμβρη .