Συνεχίζει στα ρεπεσάζ η Τζέλη / Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Την ευκαιρία να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -57 κιλών του ταεκβοντό θα έχει η Φένια Τζέλη, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Μπορεί η Ελληνίδα πρωταθλήτρια να ηττήθηκε με 15-7 από την Τατιάνα Μίνινα, ωστόσο η Ρωσίδα αθλήτρια προκρίθηκε στον τελικό της κατηγορίας (σ.σ. θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα Αναστασίγια Ζόλοτιτς) και «τράβηξε» την Τζέλη στα ρεπεσάζ. Πρώτος αντίπαλος για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια στους αγώνες της «δεύτερης ευκαιρίας» θα είναι η Νιγηριανή Τεκιάτ Μπεν Γεσούφ (25/7, 13:00).

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά την επικράτησή της επί της Τζέλη, η Μίνινα νίκησε 15-10 την Μπεν Γεσούφ στον προημιτελικό και 10-3 στον ημιτελικό την Κίμια Αλιζαντέχ Ζενορίν, η οποία μετέχει στους Αγώνες του Τόκιο με την Ολυμπιακή ομάδα των προσφύγων.

Ο δρόμος για τον «μικρό» τελικό έχει δύο εμπόδια. Το πρώτο είναι η YESSOUF ben, Tekiath από το Νίγηρα, ενώ εφόσον προκριθεί στον αγώνα των μεταλλίων, θ` αντιμετωπίσει την ηττημένη του ημιτελικού ZOLOTIC Anastasija (USA) vs LO Chia-Ling (TPE).