Σκέψεις για ημίχρονα κάτω των 45 λεπτών

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών σε Αγγλία και Ουαλία (PFA), Γκόρντον Τέιλορ, αποκάλυψε σήμερα, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του BBC, ότι ημίχρονα κάτω από τον συνήθη χρόνο των 45 λεπτών είναι μία πιθανότητα που εξετάζεται, στην περίπτωση που αποφασιστεί η συνέχεια των πρωταθλημάτων. Οι συζητήσεις για την επανέναρξη της Premier League συνεχίζονται, αλλά ο Τέιλορ τόνισε ότι οι παίκτες «ανησυχούν» για την ασφάλειά τους.

«Δεν είναι ανόητοι» τόνισε χαρακτηριστικά το στέλεχος της PFA και συνέχισε: «Θα πρέπει να ικανοποιηθεί το αίτημά τους ότι είναι ασφαλές να επιστρέψουν και αυτή είναι η επιλογή τους». Η Premier League ελπίζει για ενδεχόμενη… επανεκκίνηση του πρωταθλήματος στις 8 Ιουνίου.

«Δεν γνωρίζουμε το μέλλον, αλλά ξέρουμε τι προτάσεις έχουν γίνει, τι ιδέες έχουν προωθηθεί, την πιθανότητα να έχουμε περισσότερες αλλαγές, τα παιχνίδια ενδεχομένως να μην διεξάγονται με πλήρη ημίχρονα 45 λεπτών, με συζητήσεις για ουδέτερα γήπεδα» υπογράμμισε ο Τέιλορ…

Ορισμένοι γιατροί  ομάδων της Premier League έχουν εκφράσει μια σειρά ανησυχιών, σχετικά  με σχέδια των συλλόγων να ξαναρχίσουν τη σεζόν, όπως αναφέρει το BBC Sport. Οι γιατροί έχουν ζητήσει διαβεβαιώσεις σχετικά με την δική τους ευθύνη και την ασφαλιστική κάλυψη που θα υπάρχε, εάν οι παίκτες προσβληθούν από τον ιό, ενώ ζητήθηκε επίσης από την Premier League να δώσει με σαφήνεια τα ιατρικά πρωτόκολλα.
Η Premier League ελπίζει για πιθανή επανέναρξη στις 8 Ιουνίου.
Όπως σημειώνεται, οι 20 γιατροί των ισάριθμων συλλόγων διεξήγαγαν συζητήσεις σχετικά με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, με σκοπό να τροφοδοτήσουν με τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους, την ηγεσία της Premier League.
Η κυβέρνηση πρόκειται να επανεξετάσει τα μέτρα περιορισμού αργότερα αυτήν την εβδομάδα, με τη συνάντηση της Premier League να ψηφίζει την επόμενη Δευτέρα.

ΑΠΕ ΜΠΕ