ΣΟΧΤ/Την Πέμπτη η προβολή της ταινίας Frozen Ambrosia

(MLV Video without INFO blocks)

Μια μοναδική ευκαιρία θα έχει η ορειβατική κοινότητα της Θεσσαλίας να παρακολουθήσει την ταινία του Ελληνοαμερικανού κινηματογραφιστή Constantine Papanicolaou (CP) “Frozen Ambrosia”. Την προβολή της ταινίας διοργανώνει ο ΣΟΧΤ την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη και ώρα 19:30 στο δημοτικό κινηματογράφο Τρικάλων στο Μύλο Ματσόπουλου. 

Ο CP είναι ιδιαίτερα γνωστός για τη δουλειά του στην άλλη πλευρά του ατλαντικού και στο βιογραφικό του φιγουράρουν δουλειές όπως το «The Flying Cross» που είναι γυρισμένο σε Super 16mm film και κέρδισε το βραβείο καλλίτερης ταινίας μικρού μήκους στο X-Dance festival του Park City το 2006, αλλά και συνεργασίες για ταινίες ski και snowboard με κορυφαίες εταιρίες όπως Red Bull και Oakley.

1

Πριν από τέσσερα περίπου χρόνια που η οικονομική κρίση βρισκόταν στο απόγειό της ο CP παίρνει  την απόφαση να κάνει την προσπάθειά του για να βοηθήσει με τον τρόπο του την πατρίδα. Η προσπάθεια αυτή θα είναι κάθε άλλο παρά εύκολη και ο CP θα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη κάθε πτυχή αυτής της διαδρομής. Το “Frozen Ambrosia” δεν είναι απλά μια χιονοδρομική περιπέτεια, είναι μια ιστορία προσωπικής αναζήτησης και περιπλάνησης στα ελληνικά βουνά. Μια ανάβαση για ένα άγγιγμα στο θρόνο του Δία, αλλά και μια βουτιά στην ανθρώπινη ταπεινότητα.

Ο CP θα είναι μαζί μας για να μας μεταφέρει τις εμπειρίες του από αυτή τη διαδρομή αλλά και να μας μιλήσει για τα μελλοντικά του σχέδια. Η είσοδος είναι 5 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν αποκλειστικά για την ενίσχυση της προσπάθειας του CP.