Σπουδαίες επιτυχίες-Πανελληνιονίκης ο Κώστας Τσατσαρώνης, 2ος ο Περικλής Λαγός στο ΜΤΒ στους παίδες

Πολύ μεγάλες επιτυχίες σημείωσαν δύο παιδιά του Ποδηλατικού Συλλόγου Τρικάλων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας (ΜΤΒ)  το οποίο διεξήχθη στην Κάρυστο. Έκαναν δική τους υπόθεση την κατηγορία των παίδων και πήραν τις δύο πρώτες θέσεις.

Πανελληνιονίκης ο Κώστας Τσατσαρώνης και στην 2η θέση ακολούθησε ο Περικλής Λαγός. Τρίτος ο αθλητής της ΑΕΚ Τρίπολης Ραφαήλ Ρούτσης.

Η δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στον Ποδηλατικό σύλλογο Τρικάλων αποδίδει καρπούς και σιγά σιγά αθλητές του συλλόγου πρωταγωνιστούν σε μεγάλες διοργανώσεις με την Τρικαλινή ποδηλασία μετά από χρόνια να επανέρχεται και πάλι στο προσκήνιο.

Ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης του ΒΑΟ στους εφήβους, ο Κώστας Τσατσαρώνης των Τρικάλων στους παίδες και η Χριστίνα Καμπάνη του Κάρδου Ιερισσού στις κορασίδες, ήταν οι νικητές στο αγώνισμα του XCO, την δεύτερη ημέρα του Πανελληνίου  Πρωταθλήματος ορεινής ποδηλασίας που γίνεται στην Κάρυστο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

 • Έφηβοι
  1. Αλέξανδρος Αθανασιάδης (ΒΑΟ) 1:17:27.767,
  2. Γιώργος Γλαβίνας (ΒΑΟ) 1:19:13.830,
  3. Αλέξανδρος Καρούσος (ΠΣ Κρόνος) 1:20:20.317,
  4. Κωνσταντίνος Λιοδάκης (ΠΟΧ Τέλως) 1:20:25.347,
  5. Ευάγγελος Ντεγιάννης (ΠΣ Κρόνος) 1:21:09.464,
  6. Εμμανουήλ Γιωργούλης (ΠΣ Κρόνος) 1:23:37.267
 • Παίδες
  1. Κώστας Τσατσαρώνης (ΠΣ Τρικάλων) 0:51:12.670,
  2. Περικλής Λαγός (ΠΣ Τρικάλων) 0:51:43.564,
  3. Ραφαήλ Ρούτσι (ΑΕΚ Τρίπολης) 0:52:25.870,
  4. Φώτης Ηλιάδης (ΑΟ Κύδων) 0:53:50.724,
  5. Ιάσωνας Μαντάς (ΑΕΚ) 0:54:07.180,
  6. Ντιεγκίτος Τσιμπάργκου (ΑΟ Παράδεισος) 0:54:55.077
 • Κορασίδες
  1. Χριστίνα Καμπάνη (ΑΣ Ιερισσού «Κάρδος”),
  2. Μαριάνθη Παναγιωτίδου (ΒΑΟ),
  3. Πελαγία Τσαμανδάνη (ΑΣ Ιερισσού «Κάρδος»),
  4. Ιλιάννα Κοκονά (ΑΣ Ιερισσού «Κάρδος),
  5. Μαρία Καρδαμάκη (ΠΟΧ Τάλως),
  6. Λυδία Μούτσιου (ΠΑΣ Ερμής Μαρκοπούλου)

Το δελτίο Τύπου του Ποδηλατικού Τρικάλων

Οι νεαροί ποδηλάτες του Π.Σ. Τρικάλων  το έκαναν πάλι το 1 – 2, αυτή τη φορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας. Συγκεκριμένα στις 10, 11&12 Ιουλίου η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία με τον Π.Ο. «Άνεμος» Καρυστίας διοργάνωσαν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΤΒ για όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες. Οι αγώνες έγιναν στην Κάρυστο Εύβοιας και ο συναγωνισμός ήταν μεγάλος, αφού συμμετείχαν ποδηλατικά σωματεία από όλη την Ελλάδα.

Ο Π.Σ. Τρικάλων συμμετείχε με τρείς αθλητές στην κατηγορία Παίδων και έναν στην κατηγορία εφήβων. Η διαδρομή του αγώνα ήταν αρκετά απαιτητική και σχετικά επικίνδυνη, σε ένα σχεδόν σεληνιακό τοπίο με ανέμους που ξεπερνούσαν τα 8 – 9 μποφόρ.

Ο Τσατσαρώνης Κων/νος αναδείχτηκε Πρωταθλητής Ελλάδος ΜΤΒ 2020 στην  κατηγορία παίδων και στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο φίλος και συναθλητής του Λαγός Περικλής. Ο Ποτήρης Νικόλαος κατέλαβε την 29 θέση όντας μακριά από τον καλό του εαυτό. Στην κατηγορία εφήβων ο Κώστας Κουτσιβέτας έκανε τεράστιες προσπάθειες να κρατηθεί μέσα στην πρώτη εξάδα όπου βρισκόταν από την αρχή του αγώνα, αλλά μια πτώση (ευτυχώς χωρίς σοβαρό τραυματισμό) τον έβγαλε εκτός ρυθμού, τερματίζοντας όμως στην πολύ τιμητική για πανελλήνιο πρωτάθλημα 8η θέση.

Οι νεαροί ποδηλάτες είναι  γέννημα θρέμμα της ποδηλατικής ακαδημίας του Π.Σ. Τρικάλων που έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς καθώς γίνεται εξαιρετική  δουλειά στα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

Πολλά συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν στους αγώνες.

Επόμενος αγώνας που θα συμμετέχει η ομάδα μας   είναι το Τοπικό Πρωτάθλημα Δρόμου που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα  18 και 19 Ιουλίου στον Βόλο.  Καλή επιτυχία στους αθλητές μας!

Ευχαριστούμε τους χορηγούς της ομάδας για την στήριξη τους:

ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΑ (ποδηλατικό κατάστημα Λάρισας),  PROMIST (ασφάλειες), Δ.ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ (πρακτορείο ΟΠΑΠ),  3G (ψηφιακές εκτυπώσεις),  ΕΦΗ ΠΑΛΑΤΟΥ (φυσιοθεραπεία – βελονισμός).

Ευχαριστούμε επίσης  τους γονείς των αθλητών που βοηθάνε τα παιδιά τους να προχωρήσουν σε αυτό το δύσκολο, επίπονο, αλλά και μαγευτικό άθλημα που επέλεξαν.

Η ποδηλατική ακαδημία  της ομάδας θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τέλους Ιουλίου και στην συνέχεια θα κλείσει για διακοπές μέχρι τον δεκαπενταύγουστο. Η ακαδημία λειτουργεί με περίπου 35 – 40 παιδιά. Χωρίζεται σε τέσσερα τμήματα,  ανάλογα την ηλικία και την ποδηλατική εμπειρία και στοχεύει στην άθληση, στην βελτίωση της ικανότητας οδήγησης και την εκμάθηση οδιγικής  συμπεριφοράς.

Με το ποδήλατο αθλείσαι, μαθαίνεις οδήγηση, ζεις στην φύση, χαίρεσαι την ζωή!!!

Επικοινωνία για εγγραφές και συμμετοχή στην ακαδημία ποδηλασίας:

Τηλέφωνα: Ζιντζόβας Ηλίας (6986010785) – Ταμανάκιας Μιχάλης (6989154306). Υπεύθυνοι προπονητικού και αγωνιστικού σχεδιασμού.

Facebook: https://www.facebook.com/Podilatikos.Trikalon.cycling.club/

Email: podilasiatrikalon@yahoo.gr