Στα Τρίκαλα Ελλάδα-Αλβανία στο Ευρωπαϊκό γυναικών

Τα Τρίκαλα θα φιλοξενήσουν τον τέταρτο αγώνα της Εθνικής Γυναικών στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2017. Αντίπαλος των κοριτσιών μας στις 26 Ιανουαρίου θα είναι η Αλβανία, την οποία οι παίκτριες του Δημοσθένη Κάβουρα είχαν νικήσει με το επιβλητικό 4-1 εκτός έδρας στην πρεμιέρα των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Η Εθνική Γυναικών έχει κληρωθεί στον 3o προκριματικό όμιλο και εκτός της Αλβανίας έχει ως αντιπάλους την πανίσχυρη Γαλλία, τη Ρουμανία και την Ουκρανία. Ο αγώνας εναντίον της γειτονικής χώρας θα είναι ο τρίτος εντός έδρας για τις Γυναίκες μας. Προηγήθηκαν τα δύο σερί ματς που έδωσε την Κατερίνη στις 27 Νοεμβρίου 2015 εναντίον της Ρουμανίας και στη 1/12/2015 εναντίον της Γαλλίας, από τα οποία το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν κατόρθωσε να πάρει βαθμούς, καθώς ηττήθηκε με 1-3 και 0-3, αντίστοιχα.

Η Γαλλία είναι πρωτοπόρος στον όμιλο με τέσσερις νίκες στους ισάριθμους αγώνες που έχει δώσει, χωρίς μάλιστα να έχει δεχθεί γκολ (15-0, 12 βαθμούς), ακολουθεί η Ρουμανία με 7 βαθμούς σε τέσσερις αγώνες και 8-6 γκολ, στην τρίτη θέση βρίσκεται η Εθνική μας με 5-7 τέρματα και 3 βαθμούς, τέταρτη είναι η Ουκρανία με 1 βαθμό και 2-5 γκολ ενώ τελευταία η Αλβανία με 1-13 γκολ και μηδέν βαθμούς σε τρεις αγώνες.