Στην 5η θέση ο Κώστας Ζήκος στα 60 μ. στο Ευρωπαϊκό/ Ένα μεγάλο μπράβο στον Τρικαλινό πρωταθλητή

Μετά από καταπληκτικές κούρσες στα προκριματικά και στον ημιτελικό, ο 20χρονος Κώστας Ζήκος, τερμάτισε στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στην 5η θέση με 6.67 κάνοντας εξίσου καταπληκτικό αγώνα απέναντι σε μεγαθήρια.  Είχε καλή  εκκίνηση αλλά στα μέσα της διαδρομής ένιωσε σφίξιμο (τράβηγμα) όμως στα τελευταία μέτρα λίγο έλειψε να μπει στα μετάλλια.
Βγήκε κουτσαίνοντας από τον αγωνιστικό χώρο και οι εξετάσεις που θα κάνει άμεσα θα δείξουν αν έχει θλάση.

Μετά από 19 χρόνια ένας Ελληνας αθλητής έτρεξε στον τελικό των 60 μέτρων σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού.

«Είμαι πολύ χαρούμενος με τη σημερινή μου παρουσία. Μετά την εκκίνηση ένιωσα να σφίγγω αρκετά και στα 40 μ. αισθάνθηκα τον έντονο πόνο. Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό. Σίγουρα αν δεν είχε συμβεί αυτό ίσως να έτρεχα γρηγορότερα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το πως αντέδρασα στη διοργάνωση. Συνεχίζω για τους αγώνες του ανοιχτού», είπε ο Κώστας Ζήκος.

 

Είχε να αντιμετωπίσει μεγάλους αντιπάλους και πραγματικά αυτό που έκανε στην Γλασκώβη ήταν κάτι απίστευτο. Η απαρχή για μεγάλες επιτυχίες . Είναι μόλις 20 ετών. Το μέλλον του ανήκει. Ένα μεγάλο Μπράβο στον Τρικαλινό πρωταθλητή της ΓΕΑ Τρικάλων και στον προπονητή του Βαγγέλη Κατσιάβα.  Έκανε σπουδαίες εμφανίσεις.

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

1.Γιαν Βόλκο (Σλοβακία)        6.60 
2.Εμρέ Ζαφέρ Μπαρνς (Τουρκία)  6.61
3.Γιορίς φαν Γκόολ (Ολλανδία)  6.62
4.Ρίτσαρντ Κίλτι (Βρετανία)    6.66
5.Κώστας Ζήκος (Ελλάδα)        6.67
6.Αμαουρί Γκολίτιν (Γαλλία)    6.67
7.Ότζι Εντομπούρουν (Βρετανία) 6.67
8.Κέβιν Κραντς (Γερμανία)      6.73