Στην προεθνική εφήβων ο Καπαρτζιάνης του ΑΣΕΤ

Μεγάλη επιτυχία για το σύλλογό μας Α.Σ.Ε.Τ. και τον 15χρονο κολυμβητή μας Βασίλη Καπαρτζιάνη αφού κλήθηκε από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος στην προεθνική ομάδα εφήβων. Ύστερα από μια εξαιρετική χρονιά που διανύει ο αθλητής μας και όχι μόνο αυτός, κατάφερε να πιάσει δυο όρια προεθνικής τον Ιανουάριο 2017 στους αγώνες «ΝΙΚΗΤΗΡΙΑ 2017» στο Βόλο. Η επιβράβευση της φετινής του προσπάθειας και η κλήση του στην προεθνική έγινε μετά την φανταστική του εμφάνιση στο Βερολίνο στις 3-5 Μαρτίου 2017.

Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή ο σύλλογός μας Α.Σ.Ε.Τ. τα τελευταία δύο χρόνια όπως συνηθίζει, πρεσβεύει επιτυχώς πέραν από τις εγχώριες διοργανώσεις αλλά και σε διεθνείς διαφημίζοντας την πόλη μας.

Έτσι μετά από την επιτυχημένη συμμετοχή μας στην Μπάνια Λούκα της Βοσνίας, φέτος συμμετείχαμε από τις 3-5 Μαρτίου στη Διεθνή Κολυμβητική Συνάντηση Βερολίνο 2017 “INTARNATIONAL SWIMMING MEETIG BERLIN 2017”. Συμμετείχαμε με δύο αθλητές, τον Βασίλη Καπαρτζιάνη (2002) και τον Καλαμπακιώτη πολύ εξελίξιμο αθλητή μας Χρήστο Αδάμο (2003) από αριστερά στην πάνω φωτό με την προπονήτρια Ντίνα Οικονομίδου.

Οι συγκεκριμένοι αγώνες έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια θεσμός αφού είναι μια μεγάλη κολυμβητική πανδαισία γιατί οι διοργανωτές παίρνουν άριστα τόσο για την διοργάνωση των αγώνων όσο και για την φιλοξενία. Φέτος υπήρξε ρεκόρ συμμετοχών αφού πήραν μέρος 175 σωματεία από 25 χώρες από Ευρώπη, Ασία, Αφρική και Νότια Αμερική. 1750 αθλητές συμμετείχαν στους αγώνες. Και για να έρθουμε στα αγωνιστικά. Συμμετείχαμε σε τρεις τελικούς και με τους δύο αθλητές μας. Αναλυτικά: ο Βασίλης Καπαρτζιάνης στα 100m πρόσθιο πέρασε πέμπτος στα προκριματικά. Το απόγευμα στον τελικό κατάφερε να πάρει την 4η θέση με χρόνο 1΄.08΄΄.55 (όριο προεθνικής). Την άλλη μέρα στα 50m πρόσθιο πέρασε με τον 4ο χρόνο από τα προκριματικά και στον τελικό πήρε την 5η θέση με χρόνο 30΄΄.65 (όριο προεθνικής εφήβων). Αξίζει να σημειώσουμε ότι και στους δύο τελικούς του Βασίλη πρώτος νικητής ήταν ο αθλητής από τις Σέρρες Γεώργιος – Αρκάδιος Ασπουγάλης.  Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι φέτος ο Βασίλης αγωνίζεται στην κατηγορία παίδων η οποία είναι – για όσους γνωρίζουν – διπλή κατηγορία δηλαδή αθλητές γεννημένοι 2001-2002. Ο Βασίλης ήταν ο μικρότερος αθλητής των τελικών. Το αναφέρουμε αυτό γιατί ο Καπαρτζιάνης έπιασε όρια προεθνικής μεγαλύτερης κατηγορίας από αυτή που αγωνίζεται φέτος. Είναι μεγάλη επιτυχία για τον ίδιο και τον σύλλογό μας Α.Σ.Ε.Τ. γιατί κλήθηκε να στελεχώσει την προεθνική ομάδα Τρικαλινός αθλητής από Τρικαλινό Σύλλογο ύστερα από πολλά χρόνια.

Η άλλη επιτυχία ήρθε την ίδια μέρα από τον Καλαμπακιώτη αθλητή μας Αδάμο Χρήστο.  Ο        Χρήστος στα 50m ύπτιο κατάφερε να περάσει στον τελικό με τον 10ο χρόνο. Στον απογευματινό τελικό ο Χρήστος κατετάγη 8ος με χρόνο 31¨.25. Στα άλλα  αγωνίσματα που έλαβε  μέρος λίγο έλλειψε να περάσει στους τελικούς αφού στα 50m ελεύθερο καταταγεί 11ος  με χρόνο 28¨.22 και στα 100m ελεύθερο 12ος με χρόνο 1΄03΄΄.07. Πρέπει να τονίσουμε ότι το επίπεδο του Συλλόγου μας Α.Σ.Ε.Τ. και της; Τρικαλινής κολύμβησης γενικότερα έχει ανέβει. Μπράβο και στους δύο αθλητές μας. Ο προπονητής μας στην αγωνιστική ομάδα  κος Δημήτρης Κατσιάμπας έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εμφάνιση των αθλητών του.

2

Την ίδια ακριβώς ημερομηνία δηλαδή  4-5 Μαρτίου συμμετείχαμε με την προαγωνιστική ομάδα στους χειμερινούς αγώνες προαγωνιστικών που έγιναν στη Λάρισα. Συμμετείχαμε  με επτά (7) αθλητές και κατακτήσαμε 2 χάλκινα μετάλλια. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

  • Σκοντράνι Θανάσης 200m Μ.Α 3ος , 400m ελεύθερο 5ος , 200m ελεύθερο 11ος   
  • Σαλταγιάννης Αποστόλης 200m Μ.Α 3ος , 400m  ελεύθερο 7ος , 200m  ελεύθερο 13ος
  • Καλαμαρά Δήμητρα 100m ελεύθερο 10η
  • Σοφογιάννης Σωτήρης 50m ελεύθερο 9ος
  • Τζέλης Στέφανος 50m πεταλούδα 9ος
  • Μέρμηγκας Ανδρέας 100m ελεύθερο 22ος , 50m ελεύθερο 35ος
  • Μαντζαφλάρα Δήμητρα 100m ύπτιο 8η , 50m ελεύθερο 20η

Η προπονήτρια της προαγωνιστικής ομάδας κ. Ντίνα Οικονομίδου έμεινε ικανοποιημένη αφού έχοντας στο βιογραφικό της πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας και επιτυχιών, συνεχίζει να δουλεύει ακούραστα με αξιοπρέπεια και σοβαρότητα. Άλλωστε αυτή είναι και η μοναδική συνταγή της επιτυχίας. Τέλος θέλουμε να ενημερώσουμε τους γονείς ότι έχουν αρχίσει οι εγγραφές για τα τμήματα εκμάθησης κολύμβησης του συλλόγου μας για λιλιπούτειους κολυμβητές.

Για πληροφορίες τηλ. 24310 28861, 6973042562, www.aset.gr, aset@hol.gr