Στις κατηγορίες σχεδιασμού του ΣΕΓΑΣ αθλητές-τριες Τρικαλινών σωματείων

Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας συνεδρίασε  με βασικό θέμα την επικύρωση των κατηγοριών του σχεδιασμού της νέας χρονιάς.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης εγκρίθηκαν οι τέσσερις κατηγορίες του σχεδιασμού, στις οποίες εντάχθηκαν 52 αθλητές και αθλήτριες, η κατηγορία στήριξης, αλλά και οι προεθνικές ομάδες.

Μεγάλος αριθμός αθλητών και αθλητριών θα είναι στην ομπρέλα της ομοσπονδίας το 2021 και θα επιδιώξει να κυνηγήσει τους αγωνιστικούς του στόχους

Προϋποθέσεις ένταξης
α. Προπόνηση με ομοσπονδιακούς προπονητές ή, αν αυτό δεν είναι εφικτό, με προπονητή που τελεί υπό την έγκριση της Ομοσπονδίας.
β. Πλήρης τήρηση του κανονισμού λειτουργίας των Εθνικών Ομάδων και των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ. Παραβίαση του κανονισμού συνεπάγεται απομάκρυνση από το σχεδιασμό και στέρηση των παροχών που προβλέπονται.
γ. Πλήρης τήρηση των κανόνων ενάντια στη χρήση απαγορευμένων ουσιών και συνέπεια στις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ένταξή στη λίστα της WADA ή στην ΚΕΑ του ΕΣΚΑΝ (έγκαιρη και σωστή συμπλήρωση και υποβολή των Where about καθώς και πιστοποίηση στο πρόγραμμα I run clean της ΕΑΑ) καθώς και μόνιμη διαθεσιμότητα για έκτακτους ελέγχους όποτε κρίνει η Ομοσπονδία απαραίτητο.
δ. Υποχρεωτική συμμετοχή σε προπονητικές συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις και σεμινάρια της Ομοσπονδίας όταν αυτό ζητηθεί από τον αντίστοιχο Εθνικό Προπονητή.
ε. Υποχρεωτική συμμετοχή σε όλες ανελλιπώς τις υποχρεώσεις της Εθνικής Ομάδας, εφόσον κληθούν.
στ. Υποβολή από τους προπονητές τους στην αρχή της χρονιάς προπονητικού και αγωνιστικού σχεδιασμού, σύμφωνα με τους στόχους της Ομοσπονδίας και υλοποίησή του μετά από την έγκριση των αντίστοιχων Εθνικών προπονητών. Υποχρέωση όλων των προπονητών πρέπει να είναι η αγωνιστική κορύφωση των αθλητριών και αθλητών τους στον αγώνα-ες στόχο της ομοσπονδίας η εφαρμογή των κανονισμών Εθνικών Ομάδων και η συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Δ.Σ και τις υποδείξεις του αντίστοιχου Εθνικού Προπονητή.

Γ΄κατηγορία
Κώστας Ζήκος 100 Μ Βαγγέλης Κατσιάβας
Νικόλας Σκαρβέλης ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ Αλέξανδρος Παπαδημητρίου
Σταματία Σκαρβέλη ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ Αλέξανδρος Παπαδημητρίου
Δ΄κατηγορία 
Κώστας Νάκος 400 Μ ΕΜΠ Περικλής Χατζηαναστασιάδης

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  ΣΤΗΡΙΞΗΣ  2021

     

Αναστασία Μαρινάκου 1500-3000  4.28.27 Χρήστος Παπαχρήστος ΓΕΑ Τρικάλων

 ΠΡΟΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ Κ18, Κ20 & Κ23 (2020-21)


Κ18
Α) Να έχουν πετύχει τα όρια της EAA του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ18 του 2020.
Β) Όσοι ανήκαν στη προεθνική ομάδα Κ18 το 2020 (γεννημένοι – νες το 2004),
Γ) Αθλητές και αθλήτριες (γεννημένοι – νες το 2004) που πέτυχαν πρώτη εως τρίτη Πανελλήνια νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 2020.

Κ20
Α) Να έχουν πετύχει το 2020, τα όρια της ΕΑΑ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ20 του 2019.
Β) Όσοι ήταν στη κατηγορία Κ18 το 2020, (γεννημένοι – νες το 2003) και έχουν πετύχει το όριο του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ18 του 2020, ή το όριο της EAA του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ18 του 2020.
Γ) Επίσης όσοι ανήκαν στη προεθνική ομάδα Κ20 ή Κ18 το 2020 (γεννημένοι – νες το 2002 – 2003),

Κ23
Α) Να έχουν πετύχει τα όρια της ΕΑΑ του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ23 του 2019.
Β) Όσοι ανήκαν στη προεθνική ομάδα Κ20 το 2020 (γεννημένοι – νες το 2001).

Λόγω των ειδικών συνθηκών, και της περιορισμένης αγωνιστικής δραστηριότητας (covid – 19) της περιόδου 2020, η ΕΠ.Α.Σ. και ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. θα έχει συνεχή επαφή με προπονητές, σωματεία και θα στηρίξει αθλητές – τρεις που για τους παραπάνω λόγους δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στις Προεθνικές ομάδες.

Οι Προεθνικές ομάδες είναι ανοικτές για καινούργιες εντάξεις καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους εφόσον πετύχει κάποιος αθλητής η αθλήτρια τα συγκεκριμένα κριτήρια . Οι νέες εντάξεις στην κατηγορία των επίλεκτων θα αρχίσουν από την περίοδο του
κλειστού στίβου (επίσημοι αγώνες η ημερίδες του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.).
Απεντάξεις από τις προεθνικές ομάδες θα πραγματοποιούνται σε περίπτωση που οι προπονητές των επίλεκτων αθλητών δεν συνεργάζονται με τους αντίστοιχους εθνικούς προπονητές, η αρνούνται να συμμετάσχουν στα CAMP τις ομοσπονδίας.

ΠΑΡΟΧΕΣ
Οι παροχές δίδονται κατά περίπτωση και ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε αθλητή και αθλήτριας, μετά από εισήγηση του αντίστοιχου Εθνικού Προπονητή και μπορεί να περιλαμβάνουν:
Α)Ιατροφαρμακευτική, φυσιοθεραπευτική υποστήριξη των κέντρων του ΣΕΓΑΣ και του METROPOLITAN HOSPITAL.
Β) Ετήσιος ιατρικός έλεγχος.
Γ) Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις (μαγνητικών και αξονικών τομογραφιών ).
Δ) Ετήσιο ιατρικό πλήρες check up.
Ε) Αγορά οργάνων.
ΣΤ) Εργαστηριακές μετρήσεις ( Αξιολόγηση εξετάσεων και παροχή συμβουλών από βιοχημικό και διαιτολόγο συνεργαζόμενο με τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ.).
Ζ) Στοχευμένη οικονομική ενίσχυση για κάλυψη σοβαρών προπονητικών ή βιοποριστικών αναγκών.
H) Φιλοξενία σε ξενώνες για όσους αθλητές η αθλήτριες μετακινούνται από την επαρχία στα κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης και γυμνάζονται με Ομοσπονδιακούς προπονητές, καθώς επίσης και ενίσχυση διατροφής, σε ειδικές περιπτώσεις.

 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ (CAMP)

Βασική παράμετρος του προγράμματος αυτού θα είναι η διοργάνωση προπονητικών συγκεντρώσεων(CAMP) με συμμετοχή των αθλητών – αθλητριών που ανήκουν στις Προεθνικές Ομάδες και των προπονητών τους.
Η συμμετοχή στα camps για τους αθλητές και προπονητές των προεθνικών ομάδων είναι υποχρεωτική.

 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Οι προπονητές των αθλητών- αθλητριών των Προεθνικών Ομάδων οφείλουν:
Να καταθέτουν στην αρχή της χρονιάς στον αρμόδιο Εθνικό προπονητή για έγκριση τον αγωνιστικό και προπονητικό σχεδιασμό του αθλητή – αθλήτριας τους και επίσης και ετήσιο απολογισμό στο τέλος της χρονιάς.
Θα πρέπει να συνεργάζονται στενά μαζί τους, όπως και με τους Ομοσπονδιακούς προπονητές που θα τους υποδειχτούν.
Να συμμετάσχουν στις προπονητικές και επιμορφωτικές δράσεις της ομοσπονδίας.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ &ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ
Οι αθλητές – τριες των προεθνικών ομάδων οφείλουν
Α) Να προπονούνται με προπονητές της έγκρισης του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
Β) Να συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας όταν τους ζητηθεί.
Γ) Να συμμετέχουν στα camp της Ομοσπονδίας.
Δ) Να περνούν τους αγωνιστικούς και εργαστηριακούς ελέγχους όταν τους ζητηθεί.
Ε) Να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους στα ζητήματα Doping.

Για να λειτουργήσει ο θεσμός των Προεθνικών Ομάδων με όλα όσα αναφέρονται παραπάνω, η συμμετοχή όλων όσων εμπλέκονται (ΑΘΛΗΤΈΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ) είναι υποχρεωτική.

  ΠΡΟΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Κ20

ΜΗΤΣΙΟΥΛΗ  ΒΑΣΙΛΙΚΗ /ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2003 400Μ.ΕΜΠ ΓΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Ο ΖΕΥΣ 60.96 ΟΡΙΟ EAA Κ20 2019 ΚΟΝΤΟΝΑΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ
ΓΩΓΟΥΛΗ ΛΥΔΙΑ/ΑΓΟΡΙΤΣΑ 2003 ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ ΓΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Ο ΖΕΥΣ 62.04 ΟΡΙΟ ΣΕΓΑΣ Κ18 2020 ΚΟΝΤΟΝΑΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ