ΣΤΙΒΟΣ/ Πρώτος Τρικαλινός σύλλογος για το 2014 ο ΓΑΣ ΖΕΥΣ Τρικάλων

Ανακοινώθηκαν από τον ΣΕΓΑΣ οι βαθμολογίες των Διασυλλογικών και Πανελληνίων πρωταθλημάτων για το 2014 , που κατατάσσουν τον ΓΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΄΄Ο ΖΕΥΣ΄΄ στην κορυφή των Τρικαλινών συλλόγων του στίβου . Η επιτυχία αυτή συνοδεύτηκε και από πολλές συμμετοχές αθλητών του συλλόγου στις Εθνικές Ομάδες στίβου, τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων κατηγοριών . Αξίζει λοιπόν να θυμηθούμε αυτούς που πρωταγωνίστησαν το 2014 αλλά και αυτούς που συμμετείχαν στους τελικούς των Πανελληνίων αγώνων και έδωσαν τα διαπιστευτήριά τους τόσο για την χρονιά που μας πέρασε όσο και για τις επόμενες χρονιές .
Αναλυτικά :
ΚΟΚΚΑΛΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

1

Είναι η πιο πολυταξιδεμένη αθλήτρια του συλλόγου με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό της αν και είναι μόνο 17 ετών. Το αγώνισμά της είναι ο ακοντισμός . Μετά την 8η θέση του Παγκοσμίου Μαθητικού Πρωταθλήματος στην Βραζιλία τον περασμένο Δεκέμβριο, οι επιτυχίες για το 2014 ξεκίνησαν με τους Πανελληνίους Αγώνες των Λυκείων στην Αθήνα, όπου κατέλαβε την 1η θέση με την καλύτερη Πανελλήνια επίδοση που σημειώθηκε με το νέο ακόντιο , κάνοντας επίδοση 50,32m. Αναδείχθηκε 1η στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων στην Λάρισα. Αναδείχθηκε 1η στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στις Σέρρες .Αναδείχθηκε 3η Βαλκανιονίκης στο Σλίβεν της Βουλγαρίας .Οι επιτυχίες της θα είχαν ολοκληρωθεί αν είχε πάρει και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που διεξήχθησαν στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

ΒΑΜΒΟΥΚΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

2

Είναι 20 ετών και το αγώνισμά της είναι η σφυροβολία . Το 2014 ήταν η σημαντικότερη χρονιά της αθλητικής της καριέρας με το νέο ατομικό ρεκόρ (57.80m) και την 1η θέση που κατέκτησε στο Πανελλήνιο Ανδρών – Γυναικών στην Αθήνα. Στους Πανελληνίους Αγώνες Νέων – Γυναικών στα Τρίκαλα κατέκτησε την 2η θέση. Έλαβε μέρος στους Βαλκανικούς Αγώνες Ανδρών-Γυναικών στο Πιτέστι της Ρουμανίας όπου κατέκτησε την 4η θέση.
ΜΠΑΤΖΑΒΑΛΗΣ ΠΑΡΗΣ

3

Είναι ακόμη ένας 20άχρονος αθλητής υψηλού επιπέδου που ασχολείται με τον ακοντισμό. Το 2014 βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ ( 74,86m) και κατέκτησε την 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων στα Τρίκαλα και την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών στην Αθήνα. Έλαβε μέρος στους Βαλκανικούς Αγώνες στο Πιτέστι της Ρουμανίας, όπou κατέλαβε την 4η θέση. Εφέτος υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται για Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων.
ΚΑΤΣΟΥΛΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

4

Είναι 21 ετών με πολλές συμμετοχές στις Εθνικές Ομάδες και το αγώνισμά της είναι ο ακοντισμός .Το 2014 πέτυχε νέο ατομικό κατά την διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νέων – Γυναικών με επίδοση 48,02m στα Τρίκαλα , όπου κατέλαβε την 2η θέση. Έλαβε επίσης μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών στην Αθήνα , όπου επίσης κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο.

ΣΟΥΦΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

5

Είναι μαθητής της τρίτης Λυκείου και το αγώνισμά του είναι οι ταχύτητες. Το 2014 ήταν μία σημαντική χρονιά για τον αθλητή αφού σημείωσε μεγάλες επιδόσεις τόσο στα 100m όσο και στο δρόμο των 200m. Αναδείχθηκε 3ος νικητής στα 100m στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων στις Σέρρες ενώ κατετάγη 4ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Λυκείων στην Αθήνα.

Για τους παραπάνω πρωταθλητές , θα γίνει ειδική βράβευση από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, μαζί με άλλους πρωταθλητές της Θεσσαλίας οι οποίοι διακρίθηκαν στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Η βράβευση προγραμματίζεται να γίνει εντός του Ιανουαρίου στην Λάρισα .
Διακρίσεις επίσης υπήρξαν και από πολλούς άλλους αθλητές που προκρίθηκαν και συμμετείχαν στους τελικούς (οκτάδα) των αγωνισμάτων των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων, όπως:
– Η ΠΛΕΞΙΔΑ ΝΤΑΝΙΕΛΑ στο αγώνισμα της σφυροβολίας ήταν 5η στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων -Κορασίδων στην Λάρισα και 7η στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων στις Σέρρες,
– Η ΤΣΙΑΝΑΚΑ ΕΛΕΝΗ στον ακοντισμό ήταν 5η στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών στην Αθήνα και 6η στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων – Γυναικών στα Τρίκαλα.
– Ο ΜΠΡΑΧΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ στον ακοντισμό ήταν 5ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Λυκείων στην Αθήνα.
– Ο ΜΠΙΧΤΑΣ ΦΩΤΗΣ στο άλμα τριπλούν ήταν 6ος στους Πανελληνίους Αγώνες Παίδων – κορασίδων στην Λάρισα.
– Η ΖΑΒΛΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ στην σφαιροβολία ήταν 6η στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών στην Αθήνα.
– Η ΑΡΓΥΡΗ ΦΩΤΕΙΝΗ στην σφυροβολία ήταν 6η στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων – Γυναικών στα Τρίκαλα και 7η στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων στις Σέρρες.
– Ο ΝΑΚΟΣ ΧΑΡΗΣ στον ακοντισμό ήταν 7ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Π/Π Α΄ στην Θεσσαλονίκη.
Το Δ.Σ. του ΓΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΄΄Ο ΖΕΥΣ΄΄ θεωρεί υποχρέωση να ευχαριστήσει τους παραπάνω αθλητές αλλά και όλους τους υπόλοιπους αθλητές, που έλαβαν μέρος είτε σε διασυλλογικά είτε σε Πανελλήνια πρωταθλήματα, καθώς και τους προπονητές Γιάννη Κοντονάσιο , Λουκά Κοντονάσιο και Βαρβάρα Λιμπίσιου που αφιέρωσαν τον πολύτιμο χρόνο τους ,ώστε να αναδείξουν τόσους πολλούς αθλητές σε υψηλό επίπεδο. Για την νέα αθλητική χρονιά όλοι ευχόμαστε υγεία και δύναμη για μεθοδική δουλειά .
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ