Θέαμα στην Βασιλίτσα στο Πανελλήνιο Κατάβασης – Ντάουνχιλ

Με την ανεπίσημη προπόνηση των αθλητών ανοίγει σήμερα η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κατάβασης – Ντάουνχιλ (Downhill-DHI) Ορεινής Ποδηλασίας 2014, που γίνεται σήμερα και αύριο (11-12 Οκτωβρίου) στην Βασιλίτσα Γρεβενών.

 

Το εντυπωσιακό θέαμα και οι δυνατές μονομαχίες είναι δεδομένα, από την φύση του αθλήματος. Η διοργανώτρια Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ΕΟΠ), σε συνεργασία με τον ΠΑΟ Φοίνικα, το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας και τον ΕΠΟ Γρεβενών, έχει φροντίσει για όλα τα διαδικαστικά και όλα δείχνουν θα διεξαχθεί το καλύτερο Πανελλήνιο των τελευταίων ετών. Παράλληλα με το Πανελλήνιο, ο Φοίνικας διοργανώνει και αγώνα Κατάβασης open με ελεύθερη συμμετοχή.

 

Τριάντα αθλητές, εκ των οποίων έξη αθλήτριες θα δώσουν την δική τους μάχη στη πίστα Κατάβασης (DHΙ), στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο, μήκους 1,6 χλμ., στο όρος Βασιλίτσα. Περιλαμβάνει jumps, drops, rock gardens, root gardens και berms. Η υψομετρική διαφορά φτάνει στα 300 μ., ενώ η μέγιστη κλίση είναι 73% και η ελάχιστη 15%.

 

Οι αθλητές θα χωριστούν ηλικιακά σε Juniors (έφηβους και νεανίδες) και Elite (άνδρες και γυναίκες), αμφότεροι με κοινή κατάταξη. Σύμφωνα με την προκήρυξη υποχρεωτικές είναι οι δύο επίσημες αναγνωριστικές καταβάσεις. Η χρήση κράνους καθώς και όλου του εξοπλισμού ασφαλείας είναι υποχρεωτική και στις επίσημες προπονήσεις. Βασικός χορηγός – υποστηρικτής είναι η Red Bull.

 

Το πρόγραμμα των αγώνων:

• Σήμερα Σάββατο (11/10) – 09:00-12:00: Πίστα ανοικτή για προπονήσεις (DHI), 12:00–13:00:         Λειτουργία Γραμματείας για έλεγχο δελτίων, 13:00–13:30: Τεχνικό Συνέδριο στο Χιονοδρομικό Κέντρο, 14:00-15:00: Δύο επίσημες αναγνωριστικές καταβάσεις-προπονήσεις του Πανελληνίου (DHI), 15:00–18:00: Προκριματικός Πανελληνίου Πρωταθλήματος και Open

• Αύριο Κυριακή (12/10) – 11:00–12:00:   Τελικός Πανελληνίου, 12:00–12:15: Απονομές Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, 12:15-14:30: Τελικός Open.

 

Πολλοί είναι οι άνθρωποι από την τοπική κοινωνία που βοήθησαν σημαντικά την Ομοσπονδία για να γίνει η διοργάνωση, ανάμεσά τους όμως ξεχωρίζουν οι Γιάννης Καραγιάννης (Πρόεδρος Ένωσης Ποδηλατιστών Γρεβενών), Γιάννης Νασίκας (Αντιπρόεδρος Χιονοδρομικού Βασιλίτσας) και Γεώργιος Νταγκουμάς (Πρόεδρος Ξενοδόχων Γρεβενών).