Θέλουν να μεταφέρουν το προκάτ κλειστό του Ελληνικού στα Γιάννενα!

Το προκάτ κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο Ελληνικό που παραμένει αναξιοποίητο τα τελευταία χρόνια, αναμένεται να μεταφερθεί στην πόλη των Ιωαννίνων!

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του epiruspost.gr, «ένα νέο κλειστό γυμναστήριο αποκτά η πόλη των Ιωαννίνων γεγονός που αναμένεται να λύσει σοβαρά προβλήματα στο χώρο του αθλητισμού και να δώσει διέξοδο σε έναν χώρο που σήμερα ασφυκτιά.

Ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης έκανε γνωστή την οριστική απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη να παραχωρηθεί το προκάτ κλειστό γυμναστήριο που σήμερα είναι εγκατεστημένο στο πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού.

Αυτό, όπως είπε ο Περιφερειάρχης, προέκυψε από τη συνάντηση που είχε μαζί του και τη συζήτηση που ακολούθησε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της LAMDA Development S.A. κ. Αθανασίου, στην οποία έχει περιέλθει πλέον το πρώην αεροδρόμιο.

Όπως ανέφερε ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης το κόστος κατασκευής του Πανηπειρωτικού Κλειστού Γυμναστηρίου στην πόλη των Ιωαννίνων, όπως προέκυψε από τη μελέτη που είχε ζητηθεί από την προηγούμενη αθλητική ηγεσία, υπολογίζεται περίπου  στα 15  εκ. ευρώ, ενώ το κόστος αποσυναρμολόγησης και συναρμολόγησης του προκάτ  είναι κατά πολύ μικρότερο.

Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ακόμη πως οι προγραμματικές που είχαν υπογραφεί στο παρελθόν έχουν λήξει, για το θέμα υπάρχει συνεργασία με το Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Μ. Ελισάφ, ενώ ο χώρος εγκατάστασης του προκάτ Κλειστού Γυμναστηρίου, πιθανόν να μην είναι ο Βοτανικός αλλά το Κάτω Νεοχωρόπουλο ή και τα Καρδαμίτσια. «Θα είναι μεγάλη υπόθεση αν καταφέρουμε να το μεταφέρουμε στα Γιάννενα», κατέληξε ο Περιφερειάρχης».

Το αίτημα για νέο κλειστό, με μεγαλύτερη χωρητικότητα, έχει προκύψει εδώ και καιρό, συνεπικουρούμενο από την άνοδο των γιαννιώτικων ομάδων στις κατηγορίες του μπάσκετ. Η χωρητικότητα δεν είναι ικανοποιητική και ήδη, έχει συζητηθεί το νέο κλειστό.

Βέβαια, η ανακοίνωση του κ. Καχριμάνη ανατρέπει τα ήδη ανακοινωμένα, από τον περασμένο Ιούνιο, για το κλειστό στον Βοτανικό, 2.500 θέσεων και κόστους 4,5 εκατ. ευρώ. Ο κ. Καχριμάνης ουσιαστικά ανέτρεψε το συγκεκριμένο σχεδιασμό, λέγοντας ότι η εκτίμηση της Περιφέρειας του συνολικού κόστους μελέτης-κατασκευής είναι 15 εκατ. ευρώ. «Η προμέτρηση μαζί με ΦΠΑ δείχνει ένα κόστος περίπου 15 εκατ. Ευρώ, με έκπτωση άντε να φτάσουμε 7-8 εκατ. ευρώ» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Καχριμάνης εκτίμησε ότι το κόστος συνολικά, για το προκάτ θα είναι περίπου το μισό κόστος από τα 5 εκατ. ευρώ του ΠΔΕ, που υπάρχουν για το έργο αυτή τη στιγμή.

Μάλιστα, είπε ότι ήδη έχει συζητήσει με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, αλλά και τον υπεύθυνο της εταιρίας «Λάμδα», προκειμένου να προχωρήσει η μεταφορά.

Το γήπεδο έχει φέρουσα χωρητικότητα 13.500 θέσεων για αγώνες μπάσκετ, αλλά θα χρειαστεί νέο παρκέ.