Θετικός ο απολογισμός της χρονιάς για τον Πoδηλατικό Σύλλογο Τρικάλων

 Το 2016 έφτασε στο τέλος του και ο Ποδηλατικός Σύλλογος Τρικάλων βρίσκεται σε σταθερά ανοδική πορεία. Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας ανακοίνωσε την τελική βαθμολογία 2016 των ποδηλατικών σωματείων και η ομάδα μας βρίσκετε στην 34η θέση με 1086 βαθμούς,  ανάμεσα σε 97 σωματεία από όλη την Ελλάδα. Μια πραγματικά πολύ καλή θέση αφού σαν νεοσύστατο σωματείο δεν διαθέτουμε αθλητές στις μεγάλες κατηγορίες.

Με στόχο την ανάπτυξη της αγωνιστικής ποδηλασίας στην πόλη μας, αλλά και γενικότερα στον Νομό Τρικάλων, για το 2016  διοργανώσαμε με επιτυχία  τους παρακάτω αγώνες:

1) 10/4/2016 ΜΤΒ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (λόφος προφήτη Ηλία).

2) 12/6/2016 «ΜΑΧΗ ΠΟΡΤΑΣ 2016» (Πύλη Τρικάλων).

3) 9/10/2016 «ΑΝΑΒΑΣΗ ΕΛΑΤΗΣ 2016» (Πύλη – Ελάτη).

4) 5&6/3/2016 συνδιοργανώσαμε με την Τοπική Επιτροπή Κεντρικής Ελλάδας το τοπικό πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας στον λόφο προφήτη Ηλία.

5) 29,30,31/ 6/2016 συνδιοργανώσαμε με την ΕΟΠ στα Τρίκαλα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας  Δρόμου  (εφήβων, παίδων, νεανίδων, κορασίδων).

Επίσης συνδιοργανώσαμε με τον Δήμο Τρικκαίων την 2η ποδηλατική δεξιοτεχνία δημοτικών σχολείων (στην κεντρική πλατεία) που έχει μεγάλη απήχηση στις μικρές ηλικίες. Συμμετείχαμε σε ποδηλατοβόλτες στην  πόλη μας καθώς και στην ευρωπαϊκή  εβδομάδα κινητικότητας. Τέλος διοργανώσαμε εκδηλώσεις σε δημοτικά – γυμνάσια και ενημερώσαμε για την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου.  Ευχαριστούμε την διεύθυνση τροχαίας Τρικάλων για την συνεργασία μας,  αλλά και  κάθε χορηγό που συνέβαλε ώστε να πραγματοποιηθούν οι παραπάνω αγώνες και διοργανώσεις.

 

Εμείς οι άνθρωποι του  Π.Σ.Τρικάλων οφείλουμε και  ένα ευχαριστώ στους βασικούς χορηγούς στην φανέλα της ομάδας μας:   ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΑ (ποδηλατικό κατάστημα Λάρισας), ΚΑΛΛΙΑΓΡΑΣ (κρέατα), STAVRAKIS (ελαστικά), VOLVO service (Σκορδάς – Τζέκος), PROMIST (ασφάλειες), Δ.ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ (πρακτορείο ΟΠΑΠ), ΒΙΟΛΑΝΤΑ (μπισκότα), VO2MAX (καταφύγιο Κόζιακα), ΜΑΡΑΒΑΣ (κρέατα), Μιχαλίτση Μαρία (μονωτικά – οικοδομικά – υλικά), 3G εκτυπώσεις  και ΕΦΗ ΠΑΛΑΤΟΥ (φυσιοθεραπεία – βελονισμός).

 

Ο Π.Σ.Τρικάλων  προτίμησε να επενδύσει στις μικρές κατηγορίες δημιουργώντας την πρώτη ποδηλατική ακαδημία στην πόλη μας. Στην ουσία έγινε ένα νέο ποδηλατικό ξεκίνημα σε γερές βάσεις, αφήνοντας πίσω κάθε τι παλιό, φέρνοντας νέες ιδέες και τρόπους για την σωστή διαχείριση στο έμψυχο υλικό της ποδηλατικής μας ομάδας.   Βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την αθλητική απόδοση, με την ποδηλατική ακαδημία δώσαμε στα παιδιά να καταλάβουν ότι πρώτη θέση σε κάθε προπόνηση έχει η ασφάλεια του ποδηλάτη και μετά η αθλητική απόδοση. Αυτό βέβαια είχε σαν αποτέλεσμα, με τις συχνές προπονήσεις τα παιδιά να βελτιώσουν τόσο την οδηγική συμπεριφορά όσο και την αθλητική τους απόδοση. Οι μικροί ποδηλάτες και ποδηλάτισσες της ομάδας μας αν και συμμετείχαν στους αγώνες του 2016 με κύριο στόχο να κερδίζουν εμπειρίες, πολλοί από αυτούς κέρδισαν μετάλλια και άλλοι κατέκτησαν πολύ καλές θέσεις στα βάθρα των αγώνων. Η ομάδα μας με τα παιδιά της ακαδημίας,  συμμετείχε σε περισσότερους από 30 αγώνες κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλίας.

 

Η ποδηλατική ακαδημία του Π.Σ.Τρικάλων λειτουργεί με δύο τμήματα  Σκοπός της είναι η εξοικείωση των αθλητών με το άθλημα της ποδηλασίας με ιδιαίτερη βαρύτητα στη σωστή και ασφαλή χρήση του ποδηλάτου, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, χρήση κράνους, ασφαλής οδηγική συμπεριφορά μέσα και έξω από την πόλη, συνοδεία των μικρών αθλητών με αυτοκίνητο για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Με το ποδήλατο αθλείσαι, μαθαίνεις οδήγηση, ζεις στην φύση, χαίρεσαι την ζωή!!!

Επικοινωνία για εγγραφές και συμμετοχή στην ακαδημία ποδηλασίας:

Τηλέφωνα: Ζιντζόβας Ηλίας (6986010785) – Ταμανάκιας Μιχάλης (6989154306). Υπεύθυνοι προπονητικού και αγωνιστικού σχεδιασμού.

Facebook: https://www.facebook.com/Podilatikos.Trikalon.cycling.club/

Email: podilasiatrikalon@yahoo.gr

Μπορείτε να δείτε μια μικρή παρουσίαση της ομάδας σε μορφή sway με περισσότερες πληροφορίες ανοίγοντας online  τον  σύνδεσμο εδώ: https://sway.com/tShgih5DRfJgMtYh