Τηλεοπτικά/αναδιάρθρωση: Πώς σχηματίζεται το τοπίο λίγο πριν την ώρα των αποφάσεων

Δύο θέματα θ’ απασχολήσουν το επόμενο διάστημα τη Super League 1. To πρώτο αφορά την αναδιάρθρωση -θέμα για το οποίο η απόφαση θα ληφθεί με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος – και το δεύτερο που εν μέρει αλληλεπιδρά με το πρώτο είναι αυτό των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Η κατάσταση όσον αφορά τα τηλεοπτικά των ΠΑΕ έχει αυτή τη στιγμή ως εξής:

Τα συμβόλαια των τεσσάρων ΠΑΕ (Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός και Λαμία) με την ΕΡΤ λήγουν και αν λάβουμε υπόψη την προ μηνών στάση της διοίκησής της, δεν υπάρχει πρόθεση ανανέωσης.

Ωστόσο, στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου του συνεταιρισμού, ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, φέρεται να είπε, κατόπιν συνομιλιών που είχε, ότι η κυβέρνηση θα βοηθήσει τις ομάδες μέσω της ΕΡΤ.

Όσον αφορά τις εννέα ομάδες που είναι στη NOVA, τα συμβόλαια του Βόλου και του ΟΦΗ λήγουν.

O ΠΑΟΚ εχει το δικό του διαδικτυακό τηλεοπτικό κανάλι, αλλά φαίνεται να είναι ανοιχτός και σε άλλες συζητήσεις, όπως και ο Παναθηναϊκός που βρίσκεται στη NOVA.

Παράληλλα, στη Super League 1 έχει συζητηθεί το θέμα της επιστροφής στην κεντρική διαχείριση με τις τρεις από τις τέσσερις μεγάλες ΠΑΕ να δείχνουν θετικές.

Εξαίρεση αποτελεί ο Ολυμπιακός, που έχει πει ότι δεν θέλει να μετάσχει εφόσον μετάσχουν η Ξάνθη και ο Βόλος.

Soccerplus

Είναι δεδομένο πως για την αναδιάρθρωση η Super League έχει την μπάλα στα… πόδια της. Από αυτήν εξαρτάται εάν θα αλλάξει το σκηνικό στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Η ΕΠΟ τηρεί στάση αναμονής και περιμένει την πρώτη κατηγορία. Το ίδιο και η πολιτεία. Τι θα κρίνει την αναδιάρθρωση όμως; Προφανώς ζητήματα που έχουν να κάνουν με τους συσχετισμούς δυνάμεων αλλά και επιμέρους -κομβικά- θέματα όπως η κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά και το ποσοστό από το στοίχημα, αίτημα που θα κατατεθεί ενιαία από το ποδόσφαιρο.

Αποφάσεις μην περιμένετε σύντομα. Οι εξελίξεις θα τρέξουν όταν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Super League. Λίγο πριν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας δηλαδή, που η λογική λέει πως θα γίνει τέλη Ιουλίου.

Έως τότε τα σενάρια θα είναι πολλά. Μην ξεχνάτε επίσης πως μπαίνουμε και σε τροχιά εκλογών στην ΕΠΟ που θα πραγματοποιηθούν έως το φθινόπωρο, αν και το πιθανότερο είναι η μπίλια να κάτσει πριν την σέντρα του πρωταθλήματος της SL (σ.σ. 12 Σεπτεμβρίου).

mikriliga

Η ΕΡΤ εγκαταλείπει τη SL1, αλλά θα είναι ο αποκλειστικός τηλεοπτικός πάροχος της SL2.

Mε δεδομένο ότι στην.επόμενη σεζόν θα υπάρχουν μόνο δύο επαγγελματικές κατηγορίες, η Δημόσια Τηλεόραση αφήνει τη μεγάλη Λίγκα σε Nova-Cosmote και περιμένει την αναδιάρθρωση για να παίξει κεντρικό ρόλο στη μικρή Λίγκα.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης της SL2, η ΕΡΤ θα επιδιώξει να δημιουργήσει ένα ελκυστικό τηλεοπτικό προϊόν, αποτυπώνοντας το σύνολο της ελληνικής περιφέρειας (15 ομάδες στο Βορρά και 15 στο Νότο).

dikisports.blogspot