Την μετάθεση της Ολυμπιάδας για το 2021 πρότεινε ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας

Τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για το 2021, πρότεινε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο ‘Αμπε, στον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, κατά την σημερινή τους επικοινωνία.

Η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 στο Τόκιο θα πρέπει να αναβληθούν εν μέσω της πανδημίας των κορονοϊού. Ο Καναδάς έχει ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα τα στείλει αθλητές στο Τόκιο σε περίπτωση που οι Αγώνες γίνουν από 24 Ιουλίου-Αυγούστου. Αρκετές Ολυμπιακές Επιτροπές σε όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει και ζητάνε επίσημα από την ΔΟΕ την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι αθλητές Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών της Νέας Ζηλανδίας υποστηρίζουν την αναβολή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020,όπως  δήλωσε σήμερα η Ολυμπιακή Επιτροπή της Νέας Ζηλανδίας.
«Στηρίζουμε τη θέση τους και θα μοιραστούμε τώρα τις απόψεις τους με τη ΔΟΕ. Επαναλαμβάνουμε την ανάγκη για μια γρήγορη απόφαση» δήλωσε η επικεφαλής της Ολυμπιακής Επιτροπής της Νέας Ζηλανδίας Κίριν Σμιθ. «Η εστίασή μας είναι πρωτίστως οι αθλητές.»

Η Ολυμπιακή φλόγα, που  έφτασε στην Ιαπωνία την προηγούμενη εβδομάδα από την Ελλάδα, δεν θα μεταφερθεί από δρομείς, θα είναι σε ένα φανάρι και να μεταφέρεται από ένα όχημα, ως μέτρο πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού. Η λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει την Πέμπτη, βορειοανατολικό νομό Φουκουσίμα, χωρίς την παρουσία κοινού.

Ο κόσμος πρέπει να σταματήσει τον κορονοϊό πριν από τους  Αγώνες του Τόκιο, προκειμένου να μπορούν να πραγματοποιηθούν κανονικά, όπως  δήλωσε σήμερα η υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας Σέικο Χασιμότο.
«Πιστεύω ότι οι Αγώνες του Τόκιο δεν μπορούν να κινηθούν προς την κανονικότητα που έχει αναφέρει ο πρωθυπουργός (Σίνζο Άμπε) όσο οι χώρες του κόσμου δεν θα έχουν σταματήσει τον κορονοϊό», δήλωσε η Χασιμότο στους δημοσιογράφους.
«Έτσι, είναι πρωτίστως για εμάς να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να ανταποκριθούμε σθεναρά για το τερματισμό του κορωνοϊού», είπε.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ