Το γυναικείο ποδόσφαιρο υπό την σκέπη του Ερασιτέχνη Α Ο Τρίκαλα

Μετά από μια περίοδο μεγάλων προσπαθειών  που ως βασικό τους γνώρισμα είχαν την θέληση όλων των πλευρών για την συνεργασία των τμημάτων ποδοσφαίρου γυναικών της πόλης μας με τον Ερασιτέχνη Α Ο Τρίκαλα, ανακοινώνονται τα παρακάτω :

Ο Α Ο Τρίκαλα 2011 μπορεί μεν να αποτελεί ξεχωριστό σωματείο, στη συνείδηση όμως όλων είναι η ποδοσφαιρική ομάδα γυναικών του Α Ο Τρίκαλα.

Αυτή η πεποίθηση επισφραγίζεται με την από εδώ και στο εξής λειτουργία της ομάδας υπό τη σκέπη του Ερασιτέχνη.

Βάσει όμως του κανονισμού αγώνων ποδοσφαίρου, η πλήρης ένταξη οδηγεί την ομάδα που προκύπτει από τη συνένωση στην κατώτερη κατηγορία του ποδοσφαίρου γυναικών (Γ’ Εθνική) και προκειμένου να εξασφαλιστεί η παρουσία του Α Ο Τρίκαλα 2011 στην Α’ Εθνική, θα συνεχιστεί η υπάρχουσα δομή του (όνομα, σήμα, ΑΦΜ και διοίκηση) με τη στήριξη του Ερασιτέχνη.

Αντίθετα τα τμήματα υποδομής που περιλαμβάνουν τις Νέες Τρικάλων και την ακαδημία κοριτσιών εντάσσονται πλήρως στον Ερασιτέχνη Α Ο Τρίκαλα, του οποίου η νεοσύστατη ομάδα γυναικών θα δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Την ευθύνη της θα έχει διοικούσα επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των διοικητικών συμβουλίων του Ερασιτέχνη ΑΟΤ και των δύο ομάδων των γυναικών.

Οι Νέες Τρικάλων αναστέλλουν την δραστηριότητά τους. Οι διαδικασίες ξεκινούν άμεσα προκειμένου να είμαστε έτοιμοι και μέσα στις προθεσμίες που ορίζουν οι κανονισμοί.

Η λειτουργία των δύο ομάδων (Α Ο Τρίκαλα 2011 και Α Ο Τρίκαλα) θα ακολουθήσει το πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα πρότυπο λειτουργίας του Α Ο Τρίκαλα 2011 και των Νέων Τρικάλων, το οποίο οδήγησε στην αλματώδη ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στην περιοχή μας την τελευταία τριετία και στις μεγάλες επιτυχίες οι οποίες συνόδευσαν την ανάπτυξη αυτή.

Τελικός στόχος, σε βάθος χρόνου , να είναι ο Α Ο Τρίκαλα ο κύριος εκπρόσωπος της πόλης και του νομού στα εθνικά πρωταθλήματα γυναικών, σε ένα άθλημα που αναμένεται να γνωρίσει σημαντική άνθηση τα επόμενα χρόνια, συνυπολογιζόμενης και της ισχυρής βούλησης της ΟΥΕΦΑ στον τομέα αυτό.

Καλούμε τον Τρικαλινό φίλαθλο κόσμο, τους φορείς και τους επαγγελματίες της πόλης και του νομού μας να στηρίξουν αυτό μας το εγχείρημα.

Τα διοικητικά συμβούλια

του Ερασιτέχνη Α Ο Τρίκαλα, του Α Ο Τρίκαλα 2011 και των Νέων Τρικάλων.