Τρίκαλα γυναικών-«Καμία λογική να μην ξεκινήσει προπονήσεις η Α γυναικών «

H γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου των Τρικάλων εξέδωσε ανακοίνωση-διαμαρτυρία μετά το άνοιγμα για προπονήσεις από πλευράς ΓΓΑ γυναικε;iων αθλημάτων εκτός του ποδοσφαίρου. Η ανακοίνωση:

«Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΓΑ από το Σάββατο 30/1 επιτρέπεται:

Η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις, χωρίς την παρουσία θεατών, των ομάδων που μετέχουν – στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας μπάσκετ γυναικών, – στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας πόλο γυναικών, – στο πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας χάντμπολ γυναικών.

Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση δεν έχει συμπεριληφθεί η Α’ Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου γυναικών.

Διερωτόμαστε σε ποια επιστημονικά δεδομένα βασίζεται η απόφαση να μην ξεκινήσουν οι προπονήσεις σε ένα άθλημα που διεξάγεται σε ανοιχτό χώρο μεγάλων διαστάσεων και επιτρέπεται η διεξαγωγή προπονήσεων σε κλειστούς χώρους μικρών διαστάσεων, όταν μάλιστα έχουν κατατεθεί τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου γυναικών διεξάγονται σε χώρες της Ευρώπης με πιο επιβαρυμένα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά καθώς η UEFA δίνει μεγάλο βάρος στην διεξαγωγή τους, ενώ είναι γνωστό ότι από το ελληνικό πρωτάθλημα αναδεικνύεται ο εκπρόσωπος της χώρας μας στο champions league γυναικών.

Επίσης υπενθυμίζουμε το φαινόμενο η Εθνική μας ομάδα να καλείται να αγωνιστεί σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση, με την πλειοψηφία των παικτριών μας να έχουν κάνει μόνο ατομικές προπονήσεις.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να μας εξηγήσουν τους λόγους που συνέβη αυτή η διάκριση και να αποκαταστήσουν άμεσα την μεροληψία εις βάρος του ποδοσφαίρου γυναικών, καθώς δεν υπάρχει καμία επιστημονική λογική πίσω από την απόφαση αυτή.

Οι αθλήτριες, οι προπονητές και το διοικητικό συμβούλιο του ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ 2011.