Βασιλειάδης από Λάρισα: «Το… λεφτόδεντρο με τις επιδοτήσεις απεβίωσε»

Με σαφή μηνύματα, προς κάθε κατεύθυνση, για στοχευμένη αξιοποίηση των οικονομικών δυνατοτήτων στην κατεύθυνση βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων χαρακτηρίστηκαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη λίγο πριν την εκκίνηση της συνάντησης με τη διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας.

«Απαιτείται συστράτευση Κυβέρνησης, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων ώστε το κάθε ευρώ για αθλητικές εγκαταστάσεις να εντάσσεται στο πλαίσιο δημιουργίας συνθηκών ασφαλούς άθλησης» υπογράμμισε ο κ. Βασιλειάδης και σε άλλο σημείο πρόσθεσε ότι «με σωστό προγραμματισμό να αξιοποιήσουμε και το τελευταίο ευρώ».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην κακή κατάσταση, στην οποία βρίσκονται οι υποδομές των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων όχι μόνο στη Λάρισα, αλλά και σε όλη τη χώρα.

Σε ότι αφορά τις τοπικές υποδομές, πέρα από την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της κατασκευής νέου ταρτάν στο γήπεδο Αλκαζάρ, επιφυλάχθηκε για προτεραιοποίηση των παρεμβάσεων μετά την ολοκλήρωση του κύκλου επαφών που θα έχει στη Λάρισα και κυρίως μετά την αποψινή εκδήλωση.

Σχετικά με την κατανομή και την αξιοποίηση των επιδοτήσεων ο υφυπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «το… λεφτόδεντρο απεβίωσε» και επισήμανε ότι «τελείωσαν οι εποχές που οι επιδοτήσεις πήγαιναν και σε άσχετα πράγματα».

Τί έθεσε η διοίκηση του ΕΑΚ Λάρισας

Σε δηλώσεις του πριν την εκκίνηση της συνάντησης ο πρόεδρος του ΕΑΚ Λάρισας Γιώργος Κωσταρόπουλος έθεσε τα παρακάτω σημεία:

·         Έχουν γίνει έργα υποδομών ύψους 300.000 ευρώ.

·         Προγραμματισμός αναβάθμισης εγκαταστάσεων.

·         Εξοικονόμηση ενέργειας με τη χρήση τεχνολογίας led στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

·         Να αντιμετωπιστεί η έλλειψη προσωπικού είτε με δυνατότητα του ΕΑΚ να λαμβάνει εργαζομένους μέσω ΟΑΕΔ, είτε με μετατάξεις υπαλλήλων.

·         Να ολοκληρωθούν οι στατικές μελέτες επάρκειας του Γηπέδου Αλκαζάρ και του Κλειστού Αλκαζάρ.

·         Να μελετηθεί η δυνατότητα πρόσβασης ΑμεΑ σε όλες τις εγκαταστάσεις.

·         Αναμόρφωση του χώρου των μπασκετών, στον χώρο του Αλκαζάρ, με την πρόσβαση να παραμένει ελεύθερη για το κοινό.

ΠΗΓΗ larissanet.gr