Βασιλειάδης: Χρειάζονται λιγότερες ανώνυμες εταιρείες στο ποδόσφαιρο

«Χρειάζονται λιγότερες ανώνυμες εταιρείες γιατί δεν βγαίνουν οι οικονομικοί όροι», ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή » Άλλη Διάσταση». «Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν αντέχει τόσες πολλές ομάδες «, ανέφερε, τονίζοντας ότι «εφόσον της ζητήθηκε να βοηθήσει, η κυβέρνηση πρότεινε συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο δεν προτίθεται να αλλάξει.» Αναμένουμε και την αυριανή συνάντηση, πρόσθεσε ο υφυπουργός, ενώ χθες η Super League δεν αποδέχτηκε το σχέδιο των 12 αντί 16 ομάδων.

«Ξεκαθαρίσαμε ότι εάν βοηθήσουμε για οικονομική λύση αυτή θα πρέπει να συνεπάγεται κανόνες που οι ΠΑΕ θα πρέπει να υλοποιήσουν. Διασφαλίζουμε βιωσιμότητα και σταθερότητα για μια πενταετία, ένα ασφαλές λιμάνι για 24 ομάδες που μπορούν να είναι ανεξάρτητες, χωρίς σχέση με οποιοδήποτε άλλο κέντρο και bonus, όχι γι’ αυτούς που παίρνουν το πρωτάθλημα, αλλά γι’αυτούς που καταφέρνουν και σώζονται», διευκρίνισε ο Γιώργος Βασιλειάδης. «Συνδυάζουμε το συμβόλαιο με κάποια bonus και ποινές ειδικά για τη βία», πρόσθεσε.

Επισημαίνοντας ότι η «Super League θα αποφασίσει πόσες ομάδες θα ανέβουν», ο κ. Βασιλειάδης  επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω στο να μπουν κανόνες έναντι όλων», απορρίπτοντας  τις αιτιάσεις περί  εκβιασμού.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1