Βασιλειάδης » Ελπίζω να περάσει η αναδιάρθρωση»

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, έκανε δηλώσεις  στη Σύρο όπου βρισκόταν για το  «LG AegeanBall Festival» και για την αναδιάρθρωση στο ποδόσφαιρο.  

 

«Έχουμε αγκαλιάσει όλες αυτές τις εκδηλώσεις που φέρουν τον κόσμο κοντά στο άθλημα και κυρίως την προσπάθεια του Πρίντεζη. Δεν είναι μόνο αυτό το τουρνουά. Οι Έλληνες μπασκετμπολίστες βοηθούν με τον δικό τους τρόπο την κοινωνία. Το κορυφαίο τουρνουά είναι εδώ».

Για το γήπεδο της Σύρου: «Το είχαμε δει από πέρυσι για το γήπεδο. Εδώ η Σύρος είναι η μοναδική πρωτεύουσα που δεν είχε εγκατάσταση. Τις επόμενες μέρες θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογραφούν τα συμβόλαια. Κρατάμε ακόμα χαμηλά τη μπάλα και εξαγγέλλουμε αυτά που θέλουμε. Η προσπάθεια είναι μεγάλη».

Για τις κινήσεις όσον αφορά τον ελληνικό αθλητισμό: «Δεν θέλουμε να μείνουμε μόνο στον επαγγελματικό αλλά και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Είναι κοινωνικό αγαθό ο αθλητισμός. Θέλουμε να αλλάξουμε τη φιλοσοφία και αυτό κάνουμε από τις νεανικές ηλικίες. Θέλουμε να κάνουμε ακόμα μεγαλύτερες παρεμβάσεις τώρα που έχουμε και δημοσιονομικές ανάσες. Του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερα. Από τον Σεπτέμβρη του ’18 ξεκινάει μια καινούργια μέρα».

Για το πλάνο της αναδιάρθρωσης της Super League: «Ελπίζω ότι θα περάσει. Θα υπάρχει η ελάχιστη λογική ώστε το ποδόσφαιρο θα είναι βιώσιμο. Η μπάλα δεν είναι σε εμάς, είναι στο γήπεδό τους πλέον».

(Σημείωση: Την Τετάρτη 11/7 θα πραγματοποιηθεί Δ.Σ. στη Λίγκα για το συγκεκριμένο θέμα και μέχρι εκείνη τη μέρα αναμένονται οριστικές εξελίξεις. Άλλωστε, πιέζουν και τα χρονικά περιθώρια και πρέπει να παρθούν αποφάσεις, ώστε να γνωρίζουν άπαντες τι θα ισχύσει τη νέα σεζόν και πόσες ομάδες θα πέσουν.)

Για το αν πλέον θα πρέπει να σκέφτεται όποιος κάνει επεισόδια πως δεν θα μπαίνει στο γήπεδο για καιρό: «Να το σκεφτεί πλέον. Είμαστε καλά των φυλακίσεων, δεν λύνουν τα προβλήματα. Θα αλλάξουμε το νομικό πλαίσιο και θα επιβάλλεται η μη είσοδος στους αγωνιστικούς χώρους. Τα παιδιά αγαπάνε με τον λάθεις τρόπο την ομάδα τους κάτι θα τους στερήσουμε κάτι που αγαπάνε για να καταλάβουν το λάθος τους. Έχουμε κάνει μεγάλη δουλειά, αλλά έχουμε πολλή δρόμο ακόμα».

Για τις κινήσεις του όσον αφορά το μπάσκετ: «Προσπαθούμε να έχουμε μια καλή συνεργασία με την Ομοσπονδία και με τη λίγκα. Από εκεί και πέρα σε διαβούλευση με τις αρμόδιες αρχές. Με καλή βούληση θα λύσουμε όλα τα προβλήματα».

Για την προβολή του πρωταθλήματος μπάσκετ από την ΕΡΤ:«Ήταν πολύ μεγάλη κίνηση της ΕΡΤ να πάρει το πρωτάθλημα. Τα αθλήματα ξαναμπήκαν στο σπίτι του Έλληνα δωρεάν. Το μπάσκετ το αγάπησε ο κόσμος, ζήσαμε στιγμές προηγούμενων δεκαετιών. Είχε χαθεί αυτό και το κερδίσαμε. Και θα κάνουμε ακόμα περισσότερα πράγματα. Το πρωτάθλημα θα μείνει στην ΕΡΤ για αρκετά χρόνια ακόμα».

Για το αν θα πάρει η Αγγλία το Μουντιάλ: «Νομίζω ότι φέτος φτάσαμε στον ημιτελικό. Είμαστε με αυτούς που φτιάξανε το προϊόν. Έχει μια καλή ομάδα η Αγγλία και θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του Μουντιάλ».