Απίστευτα πράγματα-Η ΕΠΟ δεν αποφάσισε το πως θα είναι οι κατηγορίες

Πως να πάει μπροστά αυτό το έρμο το ποδόσφαιρο. Εν έτη 2020 και μήνα Αύγουστο, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν παίρνει απόφαση για το πως θα είναι οι κατηγορίες της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου και τα δημοσιεύματα μιλάνε ότι θα το αποφασίσει στις 19 Αυγούστου!. Μέχρι τότε οι ομάδες δεν ξέρουν πως να προγραμματίσουν καθώς δεν γνωρίζουν σε τι κατηγορία θα παίζουν και πως θα είναι η κατηγορία. Ειδικά οι ομάδες των μικρότερων κατηγοριών.

Η Σούπερ Λιγκ αποφάσισε, οι ομάδες να παραμείνουν 14, η ένωση Σούπερ Λιγκ2-φουτμπολ λιγκ πρότεινε Σούπερ Λιγκ με 18, Σούπερ Λιγκ 2 με 16 και φουτμπολ λιγκ με 16 και η ΕΠΟ με βάση τα παραπάνω θα έπρεπε να πάρει μια απόφαση. Δεν το έπραξε , οι ομάδες είναι στο περίμενε , ενώ ορίστηκε ματς μπαράζ για μια θέση στην Σούπερ Λιγκ ανάμεσα σε Ξάνθη και Απόλλων Σμύρνης. Με ποιους παίκτες θα παίξουν (αν θα παίξουν τελικά) οι ομάδες άγνωστο.

Η ανακοίνωση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ : 

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρόντος του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ  Φούσεκ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Ο διπλός αγώνα μπαράζ ανόδου/παραμονής στην Super League 1 μεταξύ ΑΟ Ξάνθης και Απόλλωνα Σμύρνης θα διεξαχθεί στις 22 και 29 Αυγούστου 2020.

Απεδέχθη το αίτημα της Super League 1 για παράταση της υποβολής του ετήσιου συνοπτικού προγράμματος αγώνων της αγωνιστικής περιόδου 2020-21 έως τις 31 Αυγούστου 2020.

Ενέκρινε το αίτημα της Super League 2 για παράταση της προθεσμίας της διαδικασίας αδειοδότησης των σωματείων της έως την 31 Αυγούστου 2020.

Από τον πρόεδρο της Ε.Ε. κ. Ευάγγελο Γραμμένο έγιναν επίσης γνωστά τα παρακάτω:

Κατόπιν κοινής απόφασης των FIFA και UEFA, η θητεία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα στην Ε.Π.Ο. κ. Πετρ Φούσεκ επεκτείνεται έως τις 31 Αυγούστου 2020.

Σε συνέχεια των αποφάσεων της «ομάδας εργασίας», η οποία είχε επιφορτιστεί με την ευθύνη επιλογής του νέου προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Π.Ο., η συνεργασία του κ. Χουάν Αντόνιο Φερνάντεθ Μαρίν επεκτείνεται έως τις 31 Αυγούστου 2020, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ομαλή μετάβαση των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής στον πρόεδρο και τα μέλη της νέας Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο.

Η θητεία των κκ Βίτορ Μανουέλ Ντε Μέλο Περέιρα και Λιφ Λιντμπεργκ στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας/Ε.Π.Ο. ολοκληρώθηκε στις 31 Ιουλίου 2020. Ο πρόεδρος της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. ευχαρίστησε τα δύο μέλη της Κ.Ε.Δ. για την όλη εργασία τους στην Επιτροπή, την προσφορά και την συνεισφορά τους στην ανάπτυξη της Ελληνικής Διαιτησίας και την εκπαίδευση των Ελλήνων Διαιτητών στο διάστημα 2017 έως 2020.

Εξώδικο Λεβαδειακού στην ΕΠΟ

Η ομάδα της Βοιωτίας ζητάει  η ΕΠΟ να αποφασίσει υπέρ της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών, προκειμένου να αγωνιστεί τη νέα σεζόν στην πρώτη κατηγορία. Οι Βοιωτοί κάνουν λόγο για διαφυγόντα κέρδη, τόσο από το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ όσο και από τη βίαιη διακοπή του πρωταθλήματος.

«Σας καλούμε να αποφασίσετε τον προβιβασμό της ομάδας μας, σε διαφορετική περίπτωση θα στραφούμε εναντίον του κάθε μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής και της ίδιας της ΕΠΟ» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο εξώδικο του Λεβαδειακού.

Απόλλων Σμύρνης: Αίτημα στην ΕΠΟ  να μην οριστούν τα μπαράζ

H ΠΑΕ Απόλλων κατέθεσε αίτημα στην ΕΠΟ, υποστηρίζοντας ότι έχουν παρέλθει οι ημερομηνίες και οι συνθήκες δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή του.

Οι δυο ομάδες ουσιαστικά δεν έχουν ρόστερ αυτή την περίοδο και ως εκ τούτου αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτών των αγώνων.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΠΟ έχει δώσει παράταση στην προθεσμία για τη διεξαγωγή των αγώνων μπαράζ ανάμεσα σε Ξάνθη και Απόλλωνα Σμύρνης μέχρι τις 31/08.

(Τα μπαράζ πάντως ορίστηκαν όπως διαβάσατε παραπάνω για τις 22 και 29 Αυγούστου 2020…)

ΠΑΕ Ξάνθη : »Aν ισχύει η επιστολή, έχετε παραβιάσει το καταστατικό»

Με επιστολή που κοινοποίησε σε όλες τις ΠΑΕ της Super League 1, η Ξάνθη καταφέρεται εναντίον του προέδρου της διοργανώτριας αρχής, Λεωνίδα Μπουτσικάρη με αίτημά του προς την ΕΠΟ για τον ορισμό του μπαράζ με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Στην επιστολή της, Ξάνθη τονίζει μεταξύ άλλων πως εάν ισχύει το παραπάνω γεγονός, τότε αποτελεί παραβίαση του καταστατικού.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η επιστολή:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα Μ.Μ.Ε. ότι έχετε αποστείλει ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, με την οποία ζητάτε τον άμεσο ορισμό μπαράζ.

Αν όντως αυτό συμβαίνει η έκπληξη μας δεν είναι μόνο δυσάρεστη, αλλά η ενέργειά σας αυτή συνιστά ευθεία παραβίαση του καταστατικού μας και των κείμενων διατάξεων, αφού εκτός των άλλων δεν έχει “παρθεί” καμία τέτοια απόφαση από το Δ.Σ. της Super League και επιπλέον δεν έχει ακόμη επικυρωθεί η βαθμολογία των θέσεων 7 – 14.

Ευχόμαστε να μην έχει συντελεστεί αυτή η θεσμική παρεκτροπή, άλλως οφείλετε να εξηγήσετε τους “ ΟΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ” σας οδήγησαν σε αυτή.

ΥΓ 1: Ο Αείμνηστος Ηλίας Ηλιού είχε πει: «Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα»

Με εκτίμηση,

Για την Α.Ο. «ΞΑΝΘΗ» Π.Α.Ε.

ΠΙΑΛΟΓΛΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

 

 

Φορείς Ξάνθης – για το μπαράζ: »Παράνομος ο ορισμός μετά τις 3/8»

Με κοινή τους δήλωση ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, αλλά και ο Δήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Τσεπέλης εξέφρασαν την αντίθεσή τους για την παράταση της προθεσμίας διεξαγωγής των αγώνων μπαράζ της Ξάνθης με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Στην δήλωσή τους ανέφεραν πως εάν η ΕΠΟ ορίσει τους αγώνες μετά τις 2 Αυγούστου,  θα έχει λάβει μία παράνομη απόφαση.

Αναλυτικά η δήλωση:

Κύριοι της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας
Ο θεσμικός μας ρόλος ως Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ως Δημάρχου Ξάνθης, μας επιβάλλει να αφουγκραζόμαστε την τοπική μας κοινωνία σε όλες της τις δραστηριότητες.
Για μας, στη Θράκη συνολικά η παρουσία και δραστηριοποίηση της ποδοσφαιρικής ομάδας της Α.Ο. ΞΑΝΘΗ Π.Α.Ε., στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, σημαίνει πολλά περισσότερα από τη λειτουργία μιας οποιασδήποτε άλλης ΠΑΕ, για λόγους που είμαστε σίγουροι ότι αντιλαμβάνεστε και κατανοείτε και δεν χρειάζεται να αναφέρουμε. Ταυτόχρονα το ενδιαφέρον μας, προσωπικά αλλά και όλου του κόσμου που εκφράζεται στην περίπτωση αυτή, μέσα από εμάς και την επιστολή μας αυτή, επιτείνεται από το γεγονός ότι η ομάδα αυτή διακρίνεται τόσο αγωνιστικά όσο και εξωγηπεδικά για το ήθος και το χαρακτήρα που επιδεικνύει δεκαετίες τώρα. Είμαστε υποχρεωμένοι να σας ζητήσουμε να σεβαστείτε τα αυτονόητα. Δεν ζητάμε χαριστικές συμπεριφορές, ούτε κρίνουμε αυτή τη στιγμή την τακτική και τα γεγονότα που οδήγησαν την ομάδα μας στην σημερινή μας κατάσταση.
Απαιτούμε όμως να σεβαστείτε τις ίδιες τις δικές σας αποφάσεις. Δεν είναι δυνατόν να απαιτούμε συνέπεια από όλους για το καλό του αθλήματος του ποδοσφαίρου και εσείς ως κορυφαίο όργανο να αναιρείτε τον ίδιο σας τον θεσμικό ρόλο. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, με απόφασή της, και τη σύμφωνη γνώμη της UEFA, έθεσε τα δεδομένα της διεξαγωγής και εξέλιξης των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων και διευκρίνισε με σαφήνεια τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους, καθορίζοντας ως καταληκτική ημερομηνία των αγώνων μπαράζ μεταξύ της 13ης ομάδας της Super League 1 και της 2ης ομάδας της Super League 2 την 2α Αυγούστου 2020. Με βάση την απόφαση αυτή η ομάδα της Θράκης καθόρισε και τον τερματισμό των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ποδοσφαιριστών της. Φημολογείται (και επιβεβαιώνεται εκ των πραγμάτων, δεδομένου ότι έχουμε φτάσει ήδη στις 31 Ιουλίου 2020 και από το Σάββατο 18 Ιουλίου που ολοκληρώθηκαν οι αγώνες PLAY-OUT δεν έχει διεξαχθεί κανένας αγώνας των μπαράζ) ότι πρόκειται να αποφασίσετε την μετάθεση της ημερομηνίας των αγώνων μπαράζ στο τέλος του Αυγούστου. Μια τέτοια απόφαση, παράνομη και παράτυπη κατά την κοινή αντίληψη εφόσον ληφθεί, θέτει σε σοβαρό κίνδυνο το Θρακιώτικο Ποδόσφαιρο, όπως εκφράζεται με αγωνιστική αξιοσύνη σήμερα, και θα επιβεβαιώσει φήμες τις οποίες μέχρι σήμερα αρνηθήκαμε να υιοθετήσουμε.
Εκφράζοντας όλους τους Θρακιώτες και τους Ξανθιώτες σας καλούμε να απόσχετε από μία τέτοια μεθόδευση, που θα αναγκάσει την τοπική μας κοινωνία να αντιδράσει.
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΤΙΟΣ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΧΡ. ΤΣΕΠΕΛΗΣ 

Xανιά: Εξώδικο σε ΕΠΟ, Super League 1 και Super League 2

Tην αύξηση των ομάδων σε 16 ή 18 στη Super League 1 χωρίς μπαράζ και τον προβιβασμό των Χανίων, του ΠΑΣ Γιάννενα και του Απόλλων Σμύρνης ή και του Λεβαδειακού ζητάει η ομάδα των Χανίων, με εξώδικο που έστειλε σε ΕΠΟ, Super League 1 και Super League 2.

Τα Χανιά μέσω του εξώδικου επιπλέον προαναγγέλλουν προσφυγή στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ κατά οποιασδήποτε απόφασης μη αναδιάρθρωσης και την ΕΕΑ ζητώντας «άμεση ανάκληση των πιστοποιητικων όσων ΠΑΕ δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του Ν. 2725/1999 (ανυπαρξία μετοχικού κεφαλαίου, χρέη και λοιπές παρανομίες!)».

Σπανός: Δεν γίνεται κάθε χρόνο να μιλάμε για αναδιάρθρωση, σεβασμός στις προκηρύξεις

Ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργος Σπανός μίλησε στην κάμερα των καναλιών Novasports και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στα σενάρια αναδιάρθρωσης, τονίζοντας πως οι Περιστεριώτες θα συζητήσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο μόνο με συγκεκριμένο πλάνο και με χρονοδιάγραμμα τριετίας.

Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Σπανός τόνισε:

Για το σύστημα των πλέι οφ και πλέι άουτ: “Σαν προκήρυξη τόσο τα πλέι οφ όσο και τα πλέι άουτ ήταν ενδιαφέρουσα, διότι και ο πρωταθλητής θα έβγαινε από τα πλέι οφ και οι υπόλοιπες θέσεις είχαν ενδιαφέρον. Νομίζω όμως πως η πανδημία του κορωνοϊού επηρέασε στο τέλος τη διοργάνωση”.

Για την έλλειψη των θεατών στα γήπεδα: “Δυστυχώς πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτή την κατάσταση. Το ποδόσφαιρο θα είναι διαφορετικό χωρίς κόσμο, καταλαβαίνετε ότι οι χορηγοί είναι πολύ δύσκολοι, έχει επηρεάσει όλες τις εκφάνσεις κοινωνίας αυτή η πανδημία, δεν μπορεί να μην αγγίξει και το ποδόσφαιρο, πρέπει να κάνουμε υπομονή”.

Για το αν γίνονται ενέργειες να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα: “Υπάρχει μία επικοινωνία της SL1 με τα αρμόδια υπουργεία, όμως όσο έχουμε αυξητική τάση οι αρμόδιοι σε αυτό το θέμα είναι επιφυλακτικοί, είναι δύσκολο να δώσουν απαντήσεις”.

Για το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης: “Θα πρέπει να σεβόμαστε τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων και να τελειώνουμε το πρωτάθλημα όπως το έχουμε σχεδιάσει. Εγώ είμαι υπέρ να τηρηθούν οι προκηρύξεις και στη SL1 και στη SL2. Από εκεί και πέρα ακούω τις συζητήσεις για μία αυξητική τάση με ένα χρονοδιάγραμμα και με επιχειρήματα. Δεν μπορούμε ανάλογα την περίοδο να βάζουμε θέματα αναδιάρθρωσης και να αλλοιώνουμε την προκήρυξη του πρωταθλήματος. Αν χρειαστεί να γίνει αναδιάρθρωση θα πρέπει να υπάρχει πλάνο τριετίας και θα δούμε αν θα κάνουμε με 12, με 14 ή 16 ομάδες. Δεν δείχνει σοβαρότητα κάθε χρόνο να μην ξέρουμε πόσοι πέφτουν και πόσοι ανεβαίνουν και πληρώνει το προϊόν μία τέτοια φιλοσοφία”