Ασημένιο ο Καραλής στο Ευρωπαϊκό Κ23

Το ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο Γκέβλε της Σουηδίας κατέκτησε σήμερα ο Εμμανουήλ Καραλής, σημειώνοντας μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις της καριέρας του.

Ο πρωταθλητή μας ολοκλήρωσε τον αγώνα του με 5,60 μ. έχοντας νωρίτερα κάνει δύο άκυρα άλματα σε χαμηλά ύψη, που λίγο έλειψαν να του στερήσουν τη διάκριση. Ο πρωταθλητής του Ανδρέα Τσώνη ξεκίνησε τον αγώνα του με άκυρο άλμα στα 5,40 μ., ύψος που πέρασε με την δεύτερη και μετά την πρώτη άκυρη στα 5,50 μ. επέλεξε να συνεχίσει στα 5,60 μέτρα. Σε εκείνο το σημείο ο αθλητής αντέδρασε ως μεγάλος αθλητής και κατάφερε με την επιτυχημένη του προσπάθεια να μπει και πάλι στο παιχνίδι των μεταλλίων.
Ο πήχης στη συνέχεια τοποθετήθηκε στα 5,65 μ., όπου ο αθλητής μας έκανε δύο άκυρα άλματα, τη στιγμή που ο Γερμανός Κάντα Μπο Λίτα Μπάεχρε το πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια. Ο Καραλής κράτησε το τρίτο του άλμα για τα 5,70 μ., όπου η προσπάθεια του ήταν αποτυχημένη. Ο Καραλής ανέβηκε και πάλι στο βάθρο των νικητών για πρώτη φορά από το 2016 και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, όπου ήταν νικητής. Ο 20χρονος σήμερα αθλητής το 2015 ήταν ΄»χάλκινος» στο Παγκόσμιο Κ18, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει αυτό που μπορούσε στην κατηγορία Κ20, όπου την μία χρονιά έσπασε το κοντάρι του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τη δεύτερη δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού.

Ο Καραλής στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορίας Κ23 έχει ήδη κατακτήσει την τέταρτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού και το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 κι έδειξε πόσο σπουδαίος αθλητής είναι, καθώς και την ικανότητα του να διακριθεί στα χρόνια που ακολουθούν.