Μπρέντφορντ-Φούλαμ στον τελικό των 300 εκ. ευρώ

Η Μπρέντφορντ ενδέχεται να εξασφαλίσει περίπου 160 εκατομμύρια λίρες (σ.σ. 178 εκατομμύρια ευρώ) σε πρόσθετα έσοδα και σε διάστημα τριών ετών, εάν απόψε (21:45) νικήσει τη Φούλαμ στον τελικό των playoffs της Championship και «σφραγίσει» την επιστροφή της στην Πρέμιερ Λιγκ, ανέφερε η Deloitte.

Υπολογίζεται, ότι 85 εκατομμύρια λίρες αυτού του ποσού, θα προέλθουν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και 75 εκατομμύρια λίρες από τα λεγόμενα «parachute payments» κατά τη διάρκεια των σεζόν 2021-22 και 2022-23, εάν η Μπρέντφορντ υποβιβασθεί μετά από μόλις μια  σεζόν στην Premier League.

Εάν η Μπρέντφορντ αποφύγει τον άμεσο υποβιβασμό, τα πρόσθετα έσοδά της θα μπορούσαν να αυξηθούν στα 265 εκατομμύρια λίρες (περίπου 294 εκατομμύρια ευρώ) για πέντε χρόνια, ανέφερε η Deloitte.

Η Φούλαμ από την πλευρά της, εάν επικρατήσει στον τελικό, ενδέχεται να εισπράξει περίπου 135 εκατομμύρια λίρες (150 εκατομμύρια ευρώ) σε διάστημα τριών ετών, με το μειωμένο ποσό -σε σχέση με την Μπρέντφορντ- να αιτιολογείται από το γεγονός ότι εξακολουθεί να λαμβάνει «parachute payments» μετά τον υποβιβασμό της από την Premier League το 2019.

«Δεδομένου του πρόσφατου αντίκτυπου από την COVID-19, είναι πιθανό ότι ο οικονομικός αντίκτυπος του προβιβασμού θα γίνει καλύτερα δεκτός από ποτέ», δήλωσε ο Τιμ Μπριτζ, διευθυντής του Deloitte’s Sports Business Group.

«Τα αυξημένα έσοδα, παρέχουν στους συλλόγους το πλαίσιο στο οποίο μπορούν να αναπτυχθούν εντός και εκτός γηπέδου. Ο προβιβασμός στην Premier League παρέχει στους συλλόγους τούς οικονομικούς πόρους για να κάνουν στρατηγικές επενδύσεις» κατέληξε.

Θυμίζουμε ότι έχουν πάρει την απ΄ευθείας άνοδο, η Λιντς και η Γουεστ Μπρόμιτς Άλμπιον.