Οι «χαμένοι» της αναδιάρθρωσης-Οι έξι της φουτμπολ λιγκ και σχεδόν όλη η Γ Εθνική

Η αναδιάρθρωση στο ποδόσφαιρο κυριαρχεί στο αθλητικό προσκήνιο και παρασκήνιο  της χώρας σήμερα. Εκτός από τους κερδισμένους με τα απίστευτα ποσά που θα δοθούν ακόμη και σε ομάδες Σούπερ Λιγκ 2, υπάρχουν και οι χαμένοι της υπόθεσης.

Αυτοί που θα πέσουν δύο κατηγορίες από την δεύτερη κατηγορία ( οι 4 τελευταίοι της βαθμολογίας), αυτοί που θα παραμείνουν στην δεύτερη αλλά θα παίξουν στην τρίτη  τη νέα περίοδο ( οι 2 που θα τερματίσουν στην 11η και 12η θέση)  αλλά και σχεδόν όλες οι ομάδες της Γ Εθνικής. Δηλαδή οι ομάδες που ανεβαίνουν από τους οκτώ ομίλους, δεν ανεβαίνουν , καθώς θα αγωνίζονται ξανά σε τρίτη κατηγορία.

Ενώ αυτοί που παραμένουν στην φετινή Γ Εθνική, υποβιβάζονται ουσιαστικά σε μια κατηγορία πιο κάτω την τέταρτη ή πως θα λέγεται .  Και αυτοί  που ανεβαίνουν από τις τοπικές ενώσεις και νόμιζαν ότι θα ανέβουν στην Γ Εθνική, δεν θα ανέβουν εκεί, αλλά στην τέταρτη. Ο Α Σ Μετέωρα λοιπόν θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν στην 4η κατηγορία ενώ φέτος τερμάτισε 4ος στην Γ  Εθνική και ο Διγενής Νεοχωρίου που ανεβαίνει από το τοπικό, θα είναι και αυτός στην 4η κατηγορία μετά την δημιουργία της Σούπερ Λιγκ 2 όπου η αναδιάρθρωση δημιούργησε πλέον τέσσερις κατηγορίες. Τρεις επαγγελματικές και μια ερασιτεχνική, ημιεπαγγελματική, θα σας γελάσουμε. Τα λεφτά τα πολλά θα πάνε στις δύο πρώτες κατηγορίες, κάποια ψίχουλα θα πάρουν αυτοί της φουτμπολ λιγκ (νέα τρίτη κατηγορία) και δεν ακούσαμε ή δεν διαβάσαμε πουθενά αν θα επιχορηγηθούν οι 104 περίπου ομάδες της χώρας που θα παίξουν στη νέα τέταρτη κατηγορία …