Ο ΑΟΤ θα χάσει 1,8 εκ ευρώ αν δεν θα είναι στην Σούπερ Λιγκ 2

Τα λέγαμε, τα έλεγαν, τα φωνάζουμε από το καλοκαίρι που πέρασε. Ότι η αναδιάρθρωση είναι προ των πυλών στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Παρά τις πιέσεις, τις κόντρες και τις αντίθετες θέσεις για τους δικούς του λόγους ο καθένας στο ποδόσφαιρο, είχε και πολιτική χροιά η όλη ιστορία, ο Βασιλειάδης αλλά και η ΕΠΟ μαζί με την φουτμπολ λιγκ μέσα , αποφάσισαν ότι η αναδιάρθρωση θα γίνει. Είχε συμφωνηθεί και ήταν στις προκηρύξεις από το καλοκαίρι. 

Στα Τρίκαλα όμως ο προγραμματισμός για την ομάδα της  περιόδου 2018-19 η οποία θα έπρεπε να μπει σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική διαδικασία πρωταθλήματος με την σκέψη στην αναδιάρθρωση για παν ενδεχόμενο ήταν ένα «φιάσκο».

Μίλαγαν για ανόδους αλλά τελικά πετούσαν «χαρταετούς». Έφτιαξαν μια μετριότατη ομάδα , ερασιτεχνικού τύπου η οποία έδειξε από την αρχή  ότι αυτή η ομάδα δεν…

Άλλαξε η διοίκηση και δεν άλλαξε αγωνιστικά τίποτα. Ούτε οι μεταγραφές οι περισσότερες βοήθησαν , ούτε η αλλαγή προπονητή, ούτε τίποτα. Η ομάδα είναι εκεί απ΄όπου ξεκίνησε. Στην μετριότητα και στις χαμηλές θέσεις. Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας «αγκομαχάει» πλέον να μην πέσει δύο κατηγορίες  τέσσερις στροφές πριν από το τέλος και την αναδιάρθρωση  μια πραγματικότητα.

Μετά από τέσσερις σερί περιόδους στην φουτμπολ λιγκ, ο Α Ο Τρίκαλα κινδυνεύει πλέον να βρεθεί στην τέταρτη κατηγορία και το μόνο που ελπίζει είναι να παίξει στην τρίτη κατηγορία μετά την δημιουργία της Σούπερ Λιγκ 2. Εκτός αν οι 12 γίνουν 14 στη νέα κατηγορία. Θα το διαπιστώσουμε αυτό από την τελική ανακοίνωση της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ.

Μέσα στα χειρότερα που θα συμβούν στην ομάδα του Α Ο Τρίκαλα αν δεν συμμετάσχει στην Σούπερ Λιγκ 2 , (εκτός από την συμμετοχή στην δεύτερη επαγγελματική κατηγορία, μπορεί και στην τρίτη) είναι και η απώλεια απίστευτου χρηματικού ποσού που θα μπει τα επόμενα δύο χρόνια στα ταμεία των ομάδων που θα παίξουν Σούπερ Λιγκ 2.  Κάποιοι κορόιδευαν το περασμένο καλοκαίρι από τα δημοσιεύματα για τα ποσά. Διαβάστε λοιπόν τι θα βάλουν στα ταμεία τους οι 12 ή 14 (μακάρι να είναι 14) ομάδες της νέας Σούπερ Λιγκ 2, όπως αναφέρει σε σχετικό άρθρο το gazzetta.gr :

» Οι ομάδες της Super League 2 αναμένεται να έχουν τον πρώτο χρόνο τους τηλεοπτικά συμβόλαια της τάξεως των 800.000 ευρώ και τον δεύτερο στο 1 εκατ. ευρώ. Η Football League αναμένεται να διοργανώνει την Super League 2.

Πρόκειται για τεράστια αναβάθμιση ειδικά για τις ομάδες της Football League που είχαν 50.000 ευρώ τηλεοπτικά συμβόλαια και τώρα θα λαμβάνουν 800.000 τον πρώτο χρόνο και 1 εκατ. τον δεύτερο. Θα είναι κλειστά συμβόλαια διετούς διάρκειας και η Super League 2 θα συσταθεί με Νόμο όπως είχε γίνει και με τις άλλες Διοργανώτριες Αρχές. Παρότι δεν είναι επίσημο η ενημέρωση που υπάρχει από πλευράς ΕΠΟ είναι πως η Football League θα είναι εκείνη που θα αναλάβει το οργανωτικό βάρος της Super League 2.

Άλλωστε στο πιο μεγάλο της ποσοστό η SL2 μετά την αναδιάρθρωση θα έχει ομάδες της σημερινής Football League. Η SL2 θα έχει ετήσιο τηλεοπτικό μπάτζετ στα 12 εκατ. ευρώ. Άρα για τα δύο χρόνια θα δοθούν 24. Από την ΕΠΟ πάντως εκείνο που διευκρίνιζαν ήταν πως ουσιαστικά πρόκειται για την απόφαση που είχε ληφθεί από τον περασμένο Αύγουστο. Για την Football League (τη νέα Γ κατηγορία) έτσι όπως θα διαμορφωθεί θα υπάρχει η δέσμευση για τα ίδια τηλεοπτικά συμβόλαια που υπήρχαν, δηλαδή στα 50 χιλιάδες ευρώ…

Ευχόμαστε πια, η ομάδα, αν η Σούπερ Λιγκ 2 γίνει τελικά με 12 ομάδες να ξεκινήσει τουλάχιστον από την  φουτμπολ λιγκ , την τρίτη κατηγορία πλέον, με άλλα μυαλά , με τα τραγικά λάθη τα φετινά να αποτελέσουν μάθημα , να γίνει επανεκκίνηση στον σύλλογο και να μην πάει στα αζήτητα της τέταρτης κατηγορίας …