Δεύτερος ο Ηλ. Ζαϊράκης του ΣΒΑΤ στο Παίδων

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων γεννηθέντων 2002, 2003 και 2004 ελληνορωμαϊκής πάλης έγινε στις Σέρρες . Διεξήχθη  ένα από τα πιο δυνατά πρωταθλήματα των τελευταίων χρόνων για την ελληνορωμαϊκή πάλη σε δυναμικότητα και συμμετοχή .

Τελείωσε με ένα μετάλλιο για τον ΣΒΑΤ από τον πιο μικρό σε ηλικία αθλητή τον Ηλία Ζαϊράκη ο οποίος αγωνίστηκε στην κατηγορία των 48 κιλών κατακτώντας τη 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο με τρεις νίκες χάνοντας στις λεπτομέρειες 4-2 στα σημεία σε έναν αγώνα ντέρμπι που έκρινε την πρώτη θέση .  Επόμενος στόχος το πανελλήνιο παμπαίδων που θα διεξαχθεί στο Βόλο το διήμερο 14-15/4/2019 Από τον ΣΒΑΤ συμμετείχε και ο αθλητής Ιλαρίων Καρνέζης στην κατηγορία των 71 κιλών.

Η “καρδιά” της πάλης χτύπησε και φέτος στις Σέρρες. Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Σερρών διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης που έγινε πλέον θεσμός.

Πάνω από 300 αθλητές από 58 συλλόγους από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης Παίδων-Κορασίδων που διεξήχθη στις 16 και 17 Μαρτίου 2019 στο Κλειστό Γυμναστήριο της Κοιλάδας Αγίων Αναργύρων του Δήμου Σερρών. Ένας εξαιρετικά σημαντικός θεσμός ο οποίος συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς αναδεικνύει τους αθλητές που πλαισιώσουν την εθνική μας ομάδα στις διεθνείς διοργανώσεις.

Οι αθλητές που διακρίθηκαν θα συμμετέχουν σε διεθνείς αγώνες με τις Εθνικές ομάδες. Για τον ΣΒΑΤ δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει εκπροσώπηση έχοντας διαχρονική παρουσία σε επίπεδο πρωταθλητισμού στο άθλημα της πάλης με συμμετοχές και διακρίσεις κάθε χρόνο σε ανάλογα πρωταθλήματα.  Ο Προπονητής του ΣΒΑΤ κος Δημήτρης Ζαϊράκης δήλωσε ικανοποιημένος από την απόδοση του αθλητή

: » Στόχος μας ήταν η πρώτη θέση όμως χάθηκε στις λεπτομέρειες o παμπαίδας αθλητής μας αγωνίστηκε με μεγαλύτερους ηλικιακά αθλητές έχοντας δικαίωμα άλλες δύο χρονιές στην κατηγορία παίδων και μας είπε για τους επόμενους στόχους. Με τον Ηλία Ζαϊράκη συνεχίζουμε την εντατική προπόνηση και βήμα βήμα προσπαθούμε να υλοποιήσουμε τους στόχους που έχουμε στο πλάνο μας, επόμενος στόχο, το πανελλήνιο παμπαιδων που θα διεξαχθεί στο Βόλο 14-15/4/2019 Στη συνέχεια έχουμε τις διεθνείς διοργανώσεις το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων 17-23/6 στην ΙΤΑΛΙΑ το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U15 28-30/6 ΠΟΛΩΝΙΑ το Παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων 29/7-4/8 ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ και το Βαλκανικό πρωτάθλημα παίδων –παμπαίδων U15 ΕΛΛΑΔΑ. Οι επόμενοι στόχοι του ΣΒΑΤ Πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων U15 Βόλος 14-15 Απριλίου Πανελλήνιο Σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων 16 Απριλίου Πανελλήνιο τουρνουά παμπαίδων U13-U11″ .