Δυνατή η νέα Γ Εθνική με 4 ομίλους/ Θα ανεβαίνει ο 1ος και θα υποβιβάζονται 6 από κάθε όμιλο

Στην Γ Εθνική υποβιβάστηκε ο ΑΟ Τρίκαλα και εν αναμονή των εξελίξεων για την επόμενη μέρα της ομάδας, καλό είναι να αναφέρουμε πως σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΠΟ, για τις αγωνιστικές περιόδους 2022-2023 και 2023-2024 το πρωτάθλημα αυτό, θα διεξαχθεί σε 4 ομίλους και θα ανέρχεται στην Σούπερ Λιγκ 2 ο πρωταθλητής του κάθε ομίλου, δηλαδή 4 ομάδες.

Σε περίπτωση που κάποια πρωταθλήτρια ομάδα δεν μπορέσει να δηλώσει
συμμετοχή στην ανώτερη κατηγορία, το δικαίωμα αποκτά η δευτεραθλήτρια ομάδα από τον αντίστοιχο όμιλο. Εάν και η δευτεραθλήτρια ομάδα δε δηλώσει συμμετοχή το δικαίωμα αποκτά η καλύτερη δευτεραθλήτρια ομάδα των υπόλοιπων ομίλων .

Όσο αφορά τον υποβιβασμό, για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 θα υποβιβαστούν από την Γ Εθνική στα τοπικά πρωταθλήματα των οικείων ΕΠΣ οι 6 τελευταίες ομάδες του κάθε ομίλου, εάν και εφόσον ο αριθμός των ομάδων κάθε ομίλου θα είναι 18. Συνολικά θα υποβιβαστούν 24 ομάδες.

Επίσης για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα των οικείων ΕΠΣ οι 6 τελευταίες ομάδες του κάθε ομίλου, εάν και εφόσον ο αριθμός των ομάδων κάθε ομίλου θα είναι 18. Συνολικά θα υποβιβαστούν 24 ομάδες.