EWC Καλαμπάκας/Κορυφαίος το Σάββατο ο Pela Renet/ Διαπρέπει ο Τρικαλινός Γ. Τρίγκας

 Ο Pela Renet (Husqvarna) ήταν κορυφαίος μεταξύ όλων την σημερινή ημέρα καθώς κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα με μεγάλη μάχη στην Ε2. Στην κατηγορία Ε3 ο Ivan Cervantes (KTM) κέρδισε άλλη μια νίκη, στην κατηγορία Ε1 ο Christophe Nambotin (KTM) δεν είχε κανένα πρόβλημα κερδίζοντας το Σάββατο. Καλύτερος Έλληνας με φοβερή παρουσία ο Tρικαλινός Γιάννης Τρίγκας (Chachagias Team).Δείτε τον στην τελευταία φωτό του άλμπουμ κάτω με το βραβείο του.

Ωραίος αγώνας με διακυμάνσεις για την νίκη και ειδικές διαδρομές ικανές να επιτρέψουν στους αθλητές να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Ο ζεστός καιρός αλλά και η σκόνη δυσκόλεψε αθλητές και θεατές αλλά η σκιά που πρόσφεραν διάσπαρτα σημεία στις ειδικές έγιναν καταφύγιο για τους θεατές. Πάντως οι ειδικές διαδρομές ήταν το καλύτερο σημείο του αγώνα, κάτι που αναφέρουν και όλοι οι Ελληνες αθλητές.

Κατηγορία Ε2

Η μάχη του αγώνα πήρε σάρκα και οστά στην Ε2 καθώς οι Renet, Meo, Salvini και Aubert πάλεψαν από την αρχή για την νίκη. Ο Aubert είχε πάρει την πρωτοπορεία μεταξύ όλων αλλά ο Meo και ο Renet πίεσαν και μείωσαν την διαφορά, ενώ στον τέταρτο και τελευταίο γύρο ο Renet είχε περάσει επικεφαλής ενώ ο Meo πίεσε χωρίς να μπορέσει τελικά να πάρει την νίκη. Είναι η πιο αμφίροπη κατηγορία φέτος καθώς και οι τέσσερις αθλητές είναι ικανοί για νίκη σε κάθε αγώνα. Η μάχη τους είναι τέτοια που συνήθως ο νικητής είναι και ο καλύτερος αθλητής του αγώνα. Καλύτερος Έλληνας στην κατηγορία αλλά και μεταξύ όλων σήμερα ο Γιάννης Τρίγκας ο οποίος συνέχισε τις καλές του παρουσίες σε άλλο έναν αγώνα. Ήταν ιδιαίτερα γρήγορος σε όλο τον αγώνα και μάλιστε σε ορισμένες ειδικές προσπέρασε τον βετεράνο αθλητή του παγκοσμίου πρωταθλήματος motocross Jonathan Barragan.

Κατηγορία Ε1

O Christophe Nambotin ήταν ο κυρίαρχος στην μικρή κατηγορία καθώς ήταν ταχύτερος όλων σχεδόν όλη την ημέρα. Μπήκε πολύ δυνατά ξεκινώντας τον τρίτο αγώνα με νίκη και όπως φαίνεται και από τους προηγούμενους αγώνες είναι το μεγάλο φαβορί με την KTM του. Μεγάλος πρωταγωνιστής αποδείχθηκε ο Jeremy Tarroux (Sherco) που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στην μετά την φετινή του μεταγγραφή από την Yamaha. Άλλος ένας νέος αθλητής της Sherco, ο Anthony Boissiere πήρε την τρίτη θέση του βάθρου καθώς ο Eero Remes που τερμάτισε τρίτος αρχικά, είχε πρόβλημα στην αλλαγή ελλαστικού με αποτέλεσμα να καθυστερήσει και για να μην δεχθεί ποινή έβαλε την μοτοσυκλέτα χωρίς το εμπρός ελαστικό (μόνο με την ζάντα). Οι κανονισμοί όμως δεν επιτρέπουν αλλαγή ελαστικών το πρωί της Κυριακής και έτσι ακυρώθηκε. Πολύ καλή ήταν η παρουσία του Αλέξη Ζώρα αλλά ο ίδιος ένοιωσε αδιαθεσία και κούραση στο τέλος του τρίτου κύκλου και εγκατέλειψε. Καλύτερος Έλληνας αθλητής στην κατηγορία ο Παναγιώτης Ζαφειρίου.

Κατηγορία Ε3

Μεγάλη μάχη και στην κατηγορία Ε3 καθώς ο Ivan Cervantes δεν έκανε το καλύτερο ξεκίνημα με αποτέλεσμα να χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Ο Γάλλος Mathias Bellino ήταν πολύ καλός σήμερα και παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε με την αλλαγή mousse στο τέλος της ημέρας, πρόλαβε και τελικά τερμάτισε δεύτερος. Στην τρίτη θέση του βάθρου ο Αυστραλός Matthew Phillips δεν ήταν ευχαριστημένος αλλά δείχνει μεγάλη βελτίωση και στο μέλλον θα πρωταγωνιστήσει. Καλύτερος Έλληνας το Σάββατο στην Ε3 ο Θανάσης Τρίγκας που ανέβασε την Honda του στην 14η θέση της κατηγορίας.

Κατηγορία Junior

Ο Giacomo Redondi άλλαξε τις ισορροπίες στην κατηγορία Junior κερδίζοντας την πρώτη νίκη του φέτος. Ο έτερος αθλητής της Beta Daniel McCanney τερμάτισε δεύτερος και φαίνεται πως θα έχει μεγαλύτερο ανταγωνισμό φέτος. Τρίτος στο βάθρο ο Loic Larrieu λίγα δευτερόλεπτα πίσω από τον Άγγλο McCanney. O Παναγιώτης Κακολύρης έκανε εξαιρετικό αγώνα τερματίζοντας στην 18η θέση της κατηγορίας.

Κατηγορία Youth

Ο νεαρός Soreca Davide ήταν ιδιαίτερα γρήγορος κερδίζοντας με μεγάλη διαφορά την νίκη. Στην δεύτερη θέση ο επίσης Ιταλός Nicolas Pellegrinelli και τρίτος ο Benjamin Herrera. Καλύτερος Έλληνας ο Αρτέμης Σφηναρολάκης (Husqvarna Motoaction).

Αύριο Κυριακή η εκκίνηση του αγώνα είναι ξανά στις 09:00 με τις τρεις ειδικές διαδρομές στο χώρο του στρατοπέδου.

ΠΗΓΗ-enduro.gr

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.