Οι Atlanta Falcons θα χρησιμοποιούν drones για τον καθαρισμό του Mercedes-Benz Stadium

Το Mercedes-Benz Stadium των Atlanta Falcons, θα γίνει ο πρώτος χώρος του επαγγελματικού αθλητισμού, που θα χρησιμοποιήσει drones για τον καθαρισμό του.

Το στάδιο χωρητικότητας 71.000 θέσεων, έχει συνεργαστεί με την Lucid Drone Technologies, η οποία θα του παρέχει απολυμαντικά drones D1, ως μέρος των πρωτοκόλλων καθαρισμού που ακολουθούνται για την επιστροφή των φιλάθλων.

Οι Falcons έπαιξαν τα δύο πρώτα εντός έδρας παιχνίδια του NFL (αμερικάνικο ποδόσφαιρο), κεκλεισμένων των θυρών, λόγω του κορονοϊού, αλλά πρόκειται τώρα να υποδεχτούν πίσω περιορισμένο αριθμό των φιλάθλων τους για τον αγώνα με τους Carolina Panthers, στις 11 Οκτωβρίου.

Τα drones θα χρησιμοποιηθούν για την απολύμανση κρίσιμων σημείων του Mercedes-Benz Stadium, όπως τα καθίσματα, τα διαχωριστικά κιγκλιδώματα και τα χωρίσματα του σταδίου, κυρίως μετά από αγώνες.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, τα drones θα μειώσουν τον χρόνο που χρειάζεται για τον καθαρισμό των καθισμάτων κατά 95% και θα είναι 14 φορές πιο αποτελεσματικά από τα συνηθισμένα απολυμαντικά μέσα.

Τα drones αυτά χρησιμοποιούν ακροφύσια ψεκασμού, για την ομοιόμορφη κατανομή, ακόμη και σε δύσκολες επιφάνειες, υγειονομικά εγκεκριμένου και ενισχυμένου απολυμαντικού υγρού, που καταπολεμά βακτηρία και ιούς, χωρίς να αφήνει υπολείμματα.

Η χρήση των drones είναι μόνο ένα από τα μέτρα καθαρισμού και απολύμανσης που εφαρμόζονται στο Mercedes-Benz Stadium. Άλλα από αυτά είναι, ένα συνεργείο για απολύμανση κάθε μια ώρα, 600 απολυμαντήρες και εφαρμογή ειδικής αντιικής επίστρωσης κάθε μήνα, για να μειωθεί ο κίνδυνος έκθεσης και εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Η διαδικασία υποδοχής των φιλάθλων επιβάλλει την κατανόηση των ανησυχιών τους και καταλαβαίνουμε ότι τα πρωτόκολλα καθαρισμού και απολύμανσης είναι υψίστης σημασίας σε αυτόν τον χώρο» δήλωσε ο Dietmar Exler, διευθύνων σύμβουλος της AMB Sports and Entertainment, της μητρικής εταιρείας των Falcons και του γηπέδου τους. «Εργαστήκαμε αδιάκοπα για να παρέχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον, όχι μόνο για τους συνεργάτες, τους παίκτες και το προσωπικό μας, αλλά και για τους φιλάθλους».

Στο National Hockey League (NHL), οι Pittsburgh Penguins συνεργάστηκαν με την εταιρεία τροφίμων Aramark, για την επιστροφή των φιλάθλων στο PPG Paints Arena. Με την συμφωνία αυτή, η Aramark θα εγκαταστήσει στο στάδιο 19.758 θέσεων, κιόσκια αυτόματης παραγγελίας και εξυπηρέτησης και θα φέρει την τεχνολογία αφής και παραγγελιών μέσω κινητού, για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος από την φυσική επαφή.

ΠΗΓΗ sportsbusiness.gr