Η ΦΕΑ αποδέχθηκε την πρόσκληση για Α2-Στην Β Εθνική τα Trikala Basket

Tρίτη επιλαχούσα ομάδα ήταν τα Trikala Basket σε περίπτωση κενής θέσης στην Α2 Εθνική κατηγορία του μπάσκετ. Η πρώτη επιλαχούσα ΚΣ Γέφυρας απάντησε αρνητικά, αλλά η δεύτερη επιλαχούσα ομάδα, η Φιλαθλητική Ένωση Αθλοπαιδιών Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας είπε ναι στην πρόσκληση της ΕΟΚ και παίρνει το εισιτήριο για την Α2. Έτσι η ομάδα της συγχώνευσης Αιόλου Γόμφων- Ικάρων, τα Trikala Basket, θα παραμείνουν στην Β Εθνική. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΦΕΑ

Α2, ερχόμαστε…!!!
«Αν μπορείς να το ονειρευτείς, μπορείς να το κάνεις», είχε πει κάποτε ο διάσημος Γουώλτ Ντίσνεϋ κι αυτό ακολουθούμε και στη ΦΕΑ. Ονειρευτήκαμε ότι κάποια μέρα μπορεί η ομάδα μας να βρεθεί στην Α2 και πλέον αυτό το όνειρο γίνεται πραγματικότητα!!!
Το δικαίωμα να βρεθεί ο σύλλογος της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ κερδήθηκε στο παρκέ και η πρόσκληση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, ήρθε να δώσει… σάρκα και οστά στο όνειρο της “μπασκετικής οικογένειας” της ΦΕΑ, που εδώ και χρόνια μοχθούμε για το σύλλογο.
Στις 3/5/2017 η ΦΕΑ γνώρισε την εκτός έδρας ήττα από την Ηλιούπολη (87-74), πήρε το δρόμο του υποβιβασμού για τη Β’ ΕΣΚΑ κι αυτή ήταν μία σημαδιακή ημερομηνία για τον σύλλογο. Διότι από εκείνη την ημερομηνία ξεκίνησε το… restart και μαζί η ανοδική πορεία. Για να φτάσει η ομάδα να διεκδικήσει το εισιτήριο της ανόδου μέσω των μπαράζ και πλέον να είναι η επιλαχούσα από την ΕΟΚ για να συμπληρώσει το παζλ της Α2.
Μία πρόσκληση-πρόκληση, την οποία αποδεχθήκαμε άπαντες στο σωματείο και πλέον ανασκουμπωνόμαστε, προκειμένου να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες, που θα επιτρέψουν στην ομάδα μας να έχει μία αξιοπρόσεκτη παρουσία στο πρωτάθλημα.
Δικαιώνοντας όλους όσοι έχουμε πιστέψει από την αρχή σ’ αυτή την επιλογή…