Οι παίκτες της Super League δίπλα στους συναδέλφους τους σε SL2, FL

Σε μια κίνηση ευαισθητοποίησης των φορέων του ποδοσφαίρου προχώρησαν το Σάββατο (21/11) οι ποδοσφαιριστές της Super League. Με απόφαση του ΠΣΑΠ, όλα τα παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής ξεκίνησαν με ένα λεπτό καθυστέρηση, προκειμένου να εκφραστεί η διαμαρτυρία των παικτών για την… αδράνεια που επικρατεί στα πρωταθλήματα των Super League 2 και Football League.

Αν και το ημερολόγιο δείχνει 21 Νοεμβρίου, τα πρωταθλήματα των μικρών επαγγελματικών κατηγοριών δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα. Και λόγω της πανδημίας, αυτό σημαίνει ότι οι παίκτες αυτών των ομάδων έχουν να αγωνιστούν από τον περασμένο Μάρτιο, με ότι συνέπειες μπορεί αυτό το γεγονός να έχει στη φυσική τους κατάσταση, αλλά και στα οικονομικά τους.

Οι ποδοσφαιριστές της Super League θέλησαν να δείξουν τη συμπαράστασή τους στους συναδέλφους τους που βρίσκονται σε μια κατάσταση παρατεταμένης αβεβαιότητας και πριν από τα παιχνίδια, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Στη φωτό η  διαμαρτυρία στο Λαμία-Αστέρας Τρίπολης.

Τις θερμές ευχαριστίες της εξέφρασε η Ένωση Super League 2 – Football League προς τον ΠΣΑΠ και τους παίκτες της Super League, που εκδήλωσαν τη συμπαράστασή τους προς τους συναδέλφους τους στις μικρές επαγγελματικές κατηγορίες, όπου δεν υπάρχει δράση. Αναλυτικά:

«Η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στους ποδοσφαιριστές της Super League 1, τη διοίκηση του ΠΣΑΠ και τις διοικήσεις των 14 ΠΑΕ – μελών της Super League 1 για τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αίτημα της Super League 2 και της Football League να ξεκινήσουν τις αγωνιστικές τους δραστηριότητες.

Κίνηση που κορυφώθηκε σήμερα με την νέα ανακοίνωση συμπαράστασης των ποδοσφαιριστών της SL1 στους συναδέλφους τους και την ενός λεπτού καθυστέρηση στην 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Σεβόμενοι πάντα το αδιαπραγμάτευτο αγαθό της δημόσιας υγείας και με δεδομένη την κατά γράμμα τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων όπως αυτά ακολουθούνται από την Α, τη τάξει, επαγγελματική κατηγορία, αναμένουμε επιτέλους το πράσινο φως της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και τη βούληση της Πολιτείας για να εκκινήσουν τα πρωταθλήματά μας».

onsports.gr