Ο Τζωρτζάκης εκπρόσωπος της Ελληνικής Ποδηλασίας στην Ολυμπιάδα του Τόκιο

Ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης είναι και επίσημα ο αθλητής που θα εκπροσωπήσει την Ελληνική ποδηλασία δρόμου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού «Τόκιο 2020». Την απόφαση πήρε στην τελευταία του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, δίνοντας στον διεθνή ποδηλάτη το ένα και μοναδικό εισιτήριο που έχει πάρει η Ελλάδα για τους αγώνες ποδηλασίας δρόμου.

«Λάβαμε υπ΄ όψιν μας όλα τα δεδομένα και πάνω απ’ όλα τα κριτήρια που είχαμε βάλει και γνωστοποιήσει στους αθλητές μας από την αρχή. Η προσπάθεια όλων ήταν δύσκολη και επίπονη και πολλά συγχαρητήρια στον Πολυχρόνη Τζωρτζάκη που πήρε το εισιτήριο για το Τόκιο. Μπράβο βέβαια και στα άλλα παιδιά που διεκδίκησαν με πάθος την πρόκριση», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΠ Παναγιώτης Πριστούρης.

Να θυμίσουμε ότι την πρόκριση διεκδίκησαν προσφέροντας σημαντικές διακρίσεις για την χώρα μας, υπό την καθοδήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή Μιχάλη Φαραντάκη κυρίως ο Τρικαλινός Γιώργος Μπούγλας και οι Χαράλαμπος Καστραντάς και Στυλιανός Φαραντάκης.