Όλα έτοιμα για το παγκόσμιο Enduro στην Καλαμπάκα

Μεγάλος αγώνας με πολύ κόσμο απ΄όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό  αναμένεται το τριήμερο 9-10-11 Μαϊου στην Καλαμπάκα. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro (Enduro World championship) συνεχίζεται με τον τρίτο αγώνα στην Καλαμπάκα, ακολουθούν οι αγώνες σε Φινλανδία, Σουηδία, Μεξικό, Ιταλία και Γαλλία. Στον αγώνα θα συμμετάσχουν και Έλληνες ανάμεσα τους και Τρικαλινοί πρωταθλητές. Ο Τρικαλινός Αλέξης Ζώρας στην κατηγορία Ε1 ο οποίος διεκδικεί και το Ελληνικό πρωτάθλημα.
Ο Τρικαλινός Βασίλης Βράκας στην κατηγορία senior. Στην ίδια κατηγορία και ο Παναγιώτης Ζαφειρίου από τη Νέα Πέραμο.
Στην Ε2 κατηγορία θα λάβει μέρος ο Τρικαλινός Γιάννης Τρίγκας (στη φωτό) μαζί με τον Γρεβενιώτη Βασίλη Σιαφαρίκα , τον Ηλία Κυρίλη από την Αθήνα και τον Αντώνη Δήμου από την Καστοριά.
Στην Ε3 θα είναι ο Τρικαλινός Θανάσης Τρίγκας με τον Χρήστο Παπαθεδώρου από τα Γρεβενά, τον Γιάννη Σεβαστόπουλο από την Αθήνα και τον Αποστόλη Ζβιντερίκο από τη Μυτιλήνη.
Στην κατηγορία junior θα είναι ο Παναγιώτης Κακολύρης και ο Αρτέμης Σφιναρολάκης.

Αυτός είναι ο πρώτος αγώνας που διοργανώνει  ο ΜΑΣΚ Club Καλαμπάκας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ενώ έχουν προηγηθεί άλλοι δυο αγώνες στα Καλάβρυτα (2002-2003) από την Iron Team, τέσσερις αγώνες στις Σέρρες (2004-2005-2009-2010) από την ΛΑΜΣ, ένας αγώνας (2011) επίσης στην Καλαμπάκα από την ΜΟΛΕΚ και ο περσινός αγώνας στην Καστοριά (2013) από τον ΜΟΚ.

11

Λίγα λόγια για τον αγώνα: Αποτελείται από τέσσερις κύκλους των 58 χιλιομέτρων με τρεις ειδικές διαδρομές σε κάθε κύκλο. Ο αγώνας ξεκινά το Σάββατο και την Κυριακή στις 09:00 και διαρκεί περίπου 7 ώρες. Μπορείτε να δείτε τους αθλητές στις ειδικές διαδρομές Cross Country, Enduro και Motocross όλες στο παλαιό στρατόπεδο λίγο έξω από την πόλη της Καλαμπάκας.

10

Μην χάσετε την Παρασκευή (18:00 χωρίς αυτό να είναι σίγουρο ακόμη) έναν ξεχωριστό αγώνα που ονομάζεται KTM Super Test και οι αθλητές αγωνίζονται σε δυάδες σε παράλληλη διαδρομή. Το KTM Super Test θα πραγματοποιηθεί στο παλαιό στρατόπεδο λίγο έξω από την πόλη στην διαδρομή της ειδικής extreme (πέτρες, κορμούς, άλματα). Μην την χάσετε καθώς οι μάχες των αθλητών είναι συναρπαστικές!

Σημεία για θέαμα: Στους αγώνες endurο τα καλύτερα σημεία είναι στην απλή διαδρομή. Βρείτε ένα σημείο με τους φίλους σας και καθίστε όλη την ημέρα, απολαμβάνοντας τη φύση και τους αθλητές που θα περάσουν από μπροστά σας. Αν σε αυτό το σημείο υπάρχει και κάποια τεχνική δυσκολία τότε καλύτερα καθώς θα απολαύσετε τους αθλητές.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε κανένα σημείο του αγώνα δεν βοηθούμε τους αθλητές. Απαγορεύεται από τους κανονισμούς και επιφέρει ποινή αποκλεισμού για τον αθλητή. Ακόμα και αν αυτός δυσκολεύεται, τον ενθαρρύνουμε αλλά δεν τον βοηθούμε σπρώχνοντας την μοτοσυκλέτα ή τον ίδιο.

9

 

Δείτε επίσης στην Καλαμπάκα: Το παλαιό στρατόπεδο, λίγο έξω από την πόλη, κάθε ημέρα θα φιλοξενεί τους αθλητές στις τρεις ειδικές διαδρομές. Εντός των paddocks θα υπάρχουν και οι τέντες των χορηγών για να κάνετε τη βόλτα σας ενώ σίγουρα θα βρείτε καφέ και φαγητό στην περίμετρο. Το Σάββατο στις τέντες των ομάδων στο τελείωμα της ημέρας μπορείτε να παρακολουθήσετε τους αθλητές να αλλάζουν ελαστικά, να επιδιορθώνουν τις μοτοσυκλέτες πριν τις αφήσουν στο parc ferme για την επόμενη ημέρα. Το Σάββατο και την Κυριακή γίνονται οι τελετές απονομής των κυπέλλων (συνήθως μεταξύ 17:00 – 17:30).

Κορυφαίοι αθλητές: Σε όλες τις κατηγορίες θα δούμε μεγάλες μάχες κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Δείτε εδώ τις συμμετοχές με τους κορυφαίους ξένους και Έλληνες αθλητές που θα αγωνιστούν στον αγώνα των Σερρών.

 

Εισιτήριο: Για την πρόσβαση στις ειδικές διαδρομές (παλαιό στρατόπεδο) θα χρειαστείτε εισιτήριο το οποίο θα προμηθευτείτε στην είσοδο και ισχύει και για τις τρεις ημέρες.

Που θα μείνετε: Η Καλαμπάκα είναι ιδιαίτερα τουριστική πόλη και δεν θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα με την διαμονή σας είτε σε ξενοδοχείο είτε σε κάμπινγκ.

Που θα φάτε: Πολλές ταβέρνες μέσα στην πόλη και στον ορεινό όγκο κοντά στην πόλη της Καλαμπάκας ή στο γραφικό Καστράκι.

Αναμνηστικά: Όλοι θέλουν μια μπλούζα ως αναμνηστικό από το WEC, θα βρουν στο επίσημο περίπτερο της οργάνωσης ABC Communication. Αναμνηστικά t-shirts έχει φέτος και η οργάνωση με το λογότυπο του αγώνα. Δυστυχώς καμία αγωνιστική ομάδα δεν πουλά t-shirt ή αγωνιστικές μπλούζες κατά την διάρκεια των αγώνων. Οι περισσότερες εργοστασιακές ομάδες προσφέρουν τις αγωνιστικές μπλούζες των ομάδων τους μέσω των καταστημάτων ως αξεσουάρ ένδυσης (π.χ. KTM, Beta, Gas Gas κ.α.).

 

Νέα για τον αγώνα, αποτελέσματα: Το επίσημο site του αγώνα www.maskclub.gr θα παρέχει ενημέρωση για τον αγώνα, ενώ στο www.enduro-abc.com θα βρείτε τα επίσημα δελτία τύπου του promoter. Αποτελέσματα στο www.enduro-live.info. Φυσικά το www.enduro.gr θα έχει καθημερινά ενημέρωση από τον αγώνα με έμφαση στους Έλληνες αθλητές. Θα υπάρχουν καθημερινά φωτογραφίες και νέα από την μάχη σε όλες τις κατηγορίες.

Τι να προσέξετε: Απαγορεύεται να μπείτε στη διαδρομή του αγώνα με μοτοσυκλέτα. Κινδυνεύετε εσείς και οι αθλητές του αγώνα. Ακολουθήστε μόνο περιφερειακούς δρόμους για να βρεθείτε στα σημεία παρακολούθησης του αγώνα ή τις ειδικές. Ας φροντίσουμε όλοι μας να κρατήσουμε την περιοχή σε άριστη κατάσταση. Μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας και μια Ελληνική σημαία, αλλά και να ενθαρρύνετε τους Έλληνες αθλητές.