Οργισμένη αντίδραση της Μπάιλς στην πρόταση αποζημίωσης για την σεξουαλική κακοποίηση

Μνημειώδης είναι η αντίδραση της Σιμόν Μπάιλς, στην πρόταση της ομοσπονδίας γυμναστικής των ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον πρώην ομοσπονδιακό ιατρό, Λάρι Νασάρ, θα μπορούσαν να διεκδικήσουν και να λάβουν οικονομική αποζημίωση.

«Οταν οι γονείς σκέπτονται να εγγράψουν τα παιδιά τους σ΄ ένα γυμναστήριο που υπάγεται στην γυμναστική ομοσπονδία των ΗΠΑ, θα πρέπει να το ξέρουν. Σε περίπτωση που αποκαλυφθεί ότι ένας παιδόφιλος κακοποίησε σεξουαλικά το παιδί σας, τότε το παιδί σας, αξίζει 82.000 δολλάρια», έγραψε εξοργισμένη στον λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter, η Ολυμπιονίκης και παγκόσμιας πρωταθλήτρια.

Αφορμή γι΄ αυτήν την τοποθέτηση της βραχύσωμης Αμερικανίδας από το Τέξας, η οποία είναι μία από τις κορυφαίες γυμνάστριες όλων των εποχών, στάθηκε η προαναφερθείσα πρόταση της ομοσπονδίας των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την οποία, τα θύματα του Νασάρ, μπορούν να διεκδικήσουν αποζημίωση που αρχίζει από τις 82.000 και φθάνει μέχρι και στα 1.250.757 δολλάρια.

«Είναι η πιο αηδιαστική, κατακριτέα και άθλια σκέψη για τα παιδιά», συμπλήρωσε η Μπάιλς, η οποία έπεσε κατ΄ επανάληψιν θύμα του Νασάρ, που το 2018 καταδικάσθηκε σε πολυετή φυλάκιση, καθώς κρίθηκε ένοχος για πολλαπλές σεξουαλικές επιθέσεις σε αθλήτριες από το 1998 μέχρι και το 2015, αλλά και για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

ΠΗΓΗ amna.gr