ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΣΚΙ/ Επιτυχίες Τρικαλινών στον εντυπωσιακό αγώνα στον Όλυμπο

Ο τρίτος κατά σειρά αγώνας ορειβατικού σκι στον Όλυμπο είναι γεγονός και με αυτόν κλείνει άλλη μια όμορφη και γεμάτη αγωνιστική χρονιά για το αγαπημένο μας άθλημα.

Συμμετείχαν και Τρικαλινοί μέλη του ΣΟΧ Τρικάλων με επιτυχία. Στην κατηγορία ανδρών την τρίτη θέση πήραν οι Γιώργος Μαργαρίτης και Γιώργος Ράϊος με χρόνο 3.25.34.
Στην έκτη θέση ο Δημήτρης Μυλωνάς του ΣΟΧ Τρικάλων με τον Μανώλη Ανδρουλάκη του ΕΟΣ Χανίων και χρόνο 5.24.01.
Στην κατηγορία ΟΠΕΝ η Έλενα Κλαπανάρα μαζί με τον Αντώνη Σταυρόπουλο και χρόνο 4.22.51.  Συμμετείχε σε αυτόν τον αγώνα και η Βιβή Τόγελου.
Παρότι ο καιρός την παραμονή του αγώνα δεν βοήθησε ώστε να χαραχτούν οι διαδρομές όπως είχαν αρχικά σχεδιαστεί, όταν οι αθλητές μπήκαν στην εκκίνηση οι θεοί έβαλαν το χέρι τους και έγινε ένας φανταστικός αγώνας.
Όσοι συμμετείχαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλήθηκαν να καλύψουν περίπου 2000 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς ενώ στον open αγώνα 1700.
Η διαδρομή που ακολούθησαν οι αθλητές είχε την πρώτη ανάβαση στον κορυφή Χότζα και κατάβαση στην καλύβα «Χριστάκη» για να ακολουθήσει η δεύτερη ανάβαση στο Σκολιό. Από εκεί η μεγάλη διαδρομή είχε άλλη μια μικρή κατάβαση και ανάβαση μέσα στη λάκα για να ακολουθήσει η τελική μεγάλη και εντυπωσιακή κατάβαση από το Σκολιό ως το ΚΕΟΑΧ.
Παρότι η συμμετοχή ήταν πεσμένη σε σχέση με την περσινή χρονιά οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Για την πρώτη θέση είχαμε πραγματική μάχη ανάμεσα στις ομάδες Αρώνης- Μωυσίδης και Κωστόπουλος- Καλογερόπουλος με τους πρώτους να κερδίζουν τελικά τον αγώνα χάρη στη διαφορά που έχτισαν στην τελευταία ανάβαση. Στις γυναίκες το δίδυμο Μπίκα-Καλογήρου επικράτησε άνετα.
Μάχες πάντως δεν δόθηκαν μόνο για τα μετάλλια αλλά ο κάθε ένας ξεχωριστά από τους συμμετέχοντες έδωσε μάχη με τον εαυτό του για να τερματίσει ένα δύσκολο και απαιτητικό αγώνα γιαυτό και από τον πρώτο ως τον τελευταίο όλοι οι αθλητές αξίζουν τα συγχαρητήριά μας και το σεβασμό μας.
Φεύγοντας λίγο από το αγωνιστικό κομμάτι στα αξιοσημείωτα της διοργάνωσης είναι ότι ο αγώνας τράβηξε για άλλη μια χρονιά τα βλέμματα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ορ. Σκι (ISMF) και ο εκπρόσωπός της που βρέθηκε στον αγώνα δήλωσε εντυπωσιασμένος και βέβαιος πως την ερχόμενη χρονιά θα ανατεθεί στη χώρα μας αγώνας Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Η κινητοποίηση των τοπικών παραγόντων ΧΟΣ Ελασόνας , Δήμος Ελασσόνας, Περιφέρεια Θεσσαλίας και βέβαια η φιλοξενία του ΚΕΟΑΧ είναι στοιχεία που μας κάνουν να ελπίζουμε σε ακόμη καλύτερες και πιο επιτυχημένες διοργανώσεις στο μέλλον.