Παρουσία Παπαστεργίου η εκδήλωση του Κρόνου «Είμαστε όλοι ποδηλάτες»

Το νεοσύστατο τμήμα ποδηλασίας του Κρόνου Τρικάλων σε συνεργασία με τους ανθρώπους της παιδικής βιβιλοθήκης στον όμορφο ανακατασκευασμένο χώρο της από τα Media Lab, διοργάνωσαν μια ξεχωριστή ποδηλατική εκδήλωση.
Στην εκδήλωση βρέθηκε και ο νέος Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου με τον μικρό του γιο Κωνσταντίνο και μάλιστα δήλωσε ότι πριν έρθει στον χώρο αγόρασε δύο ποδήλατα για τα δίδυμά του.
Με τίτλο «Είμαστε όλοι ποδηλάτες» παρουσιάστηκαν θέματα όπως
  Ποδήλατο και υγεία
  Ποδήλατο και οδική συμπεριφορά
  Ποδήλατο και μετακίνηση
  Ποδήλατο και οικονομία
  Ποδήλατο και αναψυχή

Προβλήθηκαν ντοκιμαντέρ που αφορούσαν το ποδήλατο, ποδηλατόδρομους σε πόλεις της Ευρώπης όπως στην Ολλανδία μια εξαιρετική μικρή ταινία αλλά και απο την αγωνιστική ποδηλασία με τις επιτυχίες του Ολυμπιονίκη Δήμητρη Γεωργαλή και άλλους αγώνες.
Επίσης προβλήθηκε και η επιτυχία στην πίστα του νέου Τρικαλινού πρωταθλητή Ζήση Σούλιου ο οποίος γυμνάζεται με τον Μιχάλη Ταμανάκια έναν από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης του τμήατος ποδηλασίας του Κρόνου ο οποίος έχει και τον ποδηλατικό σύλλογο Καρδίτσας.

Στην εκδήλωση και η πρωταθλήτρια του τριάθλου και της γυναικείας ποδηλασίας Έλενα Κλαπανάρα.
Ο Ηλίας Ζιντζόβας είναι ο υπεύθυνος του τμήματος στον Κρόνο , βοηθούν και οι άνθρωποι του τμήματος μπάσκετ σε μια προσπάθεια να επανεκκινήσουν την Τρικαλινή ποδηλασία σε όλα τα επίπεδα. Και σε επίπεδο συμπεριφοράς δηλαδή τα παιδιά να μάθουν πρώτα απ΄όλα να μαθαίνουν να κρατούν και να οδηγούν σωστά το ποδήλατο και σιγά σιγά και σε αγωνιστικό επίπεδο καθώς θα δημιουργηθεί ακαδημία και θα ξεκινήσουν εγγραφές.

Θα υπάρξουν  από τον Σεπτέμβριο επισκέψεις στα σχολεία για να ενημερωθούν μαθητές , δάσκαλοι και καθηγητές και γενικά έρχεται ένα νέο σωματείο με νέους ανθρώπους που αγαπούν το ποδήλατο να δημιουργήσουν κάτι καλό στην πόλη των Τρικάλων.

Παπαστεργίου: » Στο πρόγραμμα ποδηλατόδρομοι  «

Έγινε και μια ωραία κουβέντα μεταξύ των πολιτών και του νέου Δημάρχου γύρω από το ζήτημα. Καταρχάς βρέθηκε στο χώρο και ο επικεφαλής των παλιών ποδηλάτων των «Μαντρακάδων» ο οποίος ζήτησε από τον κ. Παπαστεργίου να ενισχύσει τον θεσμό που έχουν ξεκινήσει κάποιοι άνθρωποι με τα παλιά ποδήλατα και να συνδεθεί με το τουριστικό κομμάτι αλλά και να δοθεί έμφαση στους ποδηλατόδρομους στα Τρίκαλα»
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε ότι ό ίδιος κυκλοφορεί με ποδήλατο και λέει και στοςυ φίλους του να αλλάξουν νοοοτροπία και να μην παίρνουν το αυτοκίνητο για μια μικρή απόσταση μέσα στην πόλη.
Για το θέμα των ποδηλατόδρομων είπε ότι είναι στα σχέδια αλλά χρειάζονται σχέδια, μελέτες , σωστό προγραμματισμό και να μην θίγονται και οι καταστηματάρχες αν κλείσει κάποιος δρόμςο και μετατραπεί σε ποδηλατόδρομο. Μέσα στην επόμενη πενταετία τόνισε η νέα Δημοτική αρχή θα επιδιώξει να δημιουργήσει ποδηλατόδρομο στα Τρίκαλα και χώρους για ποδλατοβόλτες. Εξήρε την πρωτοβουλία των ανθρώπων του Κρόνου και παρακολούθησε την εκδήλωση και τις προβολές που έγιναν.

Σκοπός είναι να γίνει θεσμός η ενημέρωση-εκδήλωση για το ποδήλατο και την ποδηλασία στα Τρίκαλα και να εμπλουτίζεται από νέες ιδέες και ανθρώπους.
Το ποδήλατο είναι υγεία, προσφέρει ευεξία, καταπολεμά το άγχος, πρόκειται για μια αερόβιοα άσκηση επίσης και γυμνάζεται όλο το σώμα.
Το ποδήλατο αποτελεί το πρώτο τιμόνι του παιδιού άρα θα πρέπει να μάθει να το οδηγεί σωστά.
Το ποδήλατο είναι το πιο οικονομικό μέσο.
Δεν έχει φορολογία, κινείται με την ενέργεια που παράγει το σώμα μας και υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ότι σε αποστάσεις μέχρι 13 χιλιόμετρα μέσα σε πόλεις πας πιο γρήγορα.
Το μήνυμα του Κρόνου «Είμαστε όλοι ποδηλάτες» ας μπει στη νοοτροπία όλων σε μια πόλη σαν τα Τρίκαλα που θέλει να λέγεται πόλη του ποδηλάτου αλλά στην ουσία δεν είναι, σε μια πόλη η οποία θα έπρεπε να είναι πρότυπο ποδηλάτου.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.