Στα Τρίκαλα το ανοιχτό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ

Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. – Τοπική Επιτροπή B. Ελλάδας συνδιοργανώνει με το Δήμο Τρικκαίων  και τον σύλλογο ΦΑΣΤ (Φιλόδοξος Αθλητικός Σύλλογος Τρικάλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης) , το ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ, ΤΡΙΚΑΛΑ 2020 Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών, Εφήβων – Νεανίδων, Παίδων – Κορασίδων, Παμπαίδων – Παγκορασίδων, Μίνι Παμπαίδων– Μίνι Παγκορασίδων.  Η προκήρυξη των αγώνων αναφέρει τα εξής: 
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Κατσιμήδου στα Τρίκαλα, 2 και 3 Μαΐου 2020. Εκτός των άρθρων της Γενικής Προκήρυξης Ανοικτών Αναπτυξιακών Πρωταθλημάτων 2019-20 ισχύουν :
1. ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Πέμπτη 9 Απριλίου έως Τετάρτη 22 Απριλίου 2020.Υποχρεωτικά και μόνο (με ποινή ακυρότητας) στο on-line σύστημα δηλώσεων στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (http://app.ttscore.io/customer/24).
2. ΚΛΗΡΩΣΗ
Την Τρίτη 28 Απριλίου 2020, ώρα 16.00, στα Γραφεία της Τ.Ε. Β. ΕΛΛΑΔΑΣ-Ε.Φ.Ο.Επ.Α.
3. ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για κάθε αθλητή – αθλήτρια το παράβολο συμμετοχής είναι 25 €.Το συνολικό ποσό παραβόλων ανά σωματείο από τις αντίστοιχες δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθεί μέχρι την Πέμπτη 23 Απριλίου 2020 στο λογαριασμό G R 1 4 0 1 1 0 0 8 0 0 0 0 0 0 / 0 8 0 4 8 1 0 3 3 3 0 Εθνική Τράπεζα ή στα γραφεία της Τοπικής Επιτροπής Β. Ελλάδας, Κτήριο 1 ΔΕΘ, Θεσσαλονίκη.
Δε θα γίνουν δεκτές δηλώσεις που δεν συνοδεύονται από παράβολο συμμετοχής.
Εφόσον η κατάθεση γίνει στον παραπάνω τραπεζικό λογαριασμό πρέπει να αποσταλεί email στο temaked@httf.gr έως την Πέμπτη 23 Απριλίου 2020 όπου θα αναγράφονται
α. ο αριθμός απόδειξης της κατάθεσης
β. τα ονόματα των αθλητών(η) για τους οποίους έγινε η κατάθεση του παραβόλου.
γ. τα σωματείο των αθλητών.
4. ΑΚΥΡΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για οποιαδήποτε ακύρωση συμμετοχής το σωματείο θα πρέπει να στείλει έγγραφο που να πιστοποιεί την ακύρωση στο email της Τοπικής Επιτροπής temaked@httf.gr.έως την Τρίτη 28 Απριλίου 2020 ώρα 14.00
Ακύρωση συμμετοχής που δηλώνεται μετά την Πέμπτη 23 Απριλίου 2020 το παράβολο συμμετοχής δεν επιστρέφεται και δεν συμψηφίζεται με παράβολο άλλων αγώνων.
Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. – Τοπική Επιτροπή επιφυλάσσεται του δικαιώματος ακύρωσης του πρωταθλήματος σε περίπτωση μικρού αριθμού συμμετοχών.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1. Η μετακίνηση, διαμονή και η διατροφή των αθλητών, προπονητών και συνοδών τους είναι ευθύνη και επιλογή των σωματείων.
2. Η οργανωτική επιτροπή θα ανακοινώσει πίνακα προσφορών ξενοδοχείων.
3. Η ημερομηνία των αγώνων σε συνδυασμό με την αργία της πρωτομαγιάς προσφέρει άνεση χρόνου αλλά και ευκαιρία για ένα εκδρομικό τριήμερο. Η οργανωτική επιτροπή προτείνει σε όλους τους ενδιαφερόμενους, σωματεία, αθλητές, γονείς και συνοδούς έγκαιρα να φροντίσουν για τους χώρους διαμονής.
4. Πληροφορίες για την πόλη των Τρικάλων. Βρίσκονται στη Δυτική Θεσσαλία και είναι πρωτεύουσα του Νομού Τρικάλων. Πρόκειται για μια επίπεδη, γραφική αλλά και σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη το κέντρο της οποίας διασχίζεται από τον ποταμό Ληθαίο. Είναι χτισμένη επάνω στην αρχαία πόλη της Τρίκκης και είναι η γενέτειρα του Ασκληπιού, θεού της ιατρικής.

Έχουν μεγάλη παράδοση στη μουσική αφού αποτελούν τη γενέτειρα και τον τόπο δράσης πολλών σημαντικών μουσικών και ερμηνευτών όπως ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Κώστας Βίρβος, Δημήτρης Μητροπάνος, Γιώργος Μαργαρίτης, Κώστας Καραφώτης, και ο κλασικός πιανίστας Δημήτρης Σγουρός.
Επίσης ο πατριώτης, πολιτικός και λογοτέχνης Ευάγγελος Αβέρωφ-Τοσίτσας γεννήθηκε στα Τρίκαλα.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ 

Ποταμός Ληθαίος, μετά από μια διαδρομή 36 χιλιομέτρων, διασχίζει το κέντρο της πόλης με συνολικά δέκα γέφυρες.
Βυζαντινό Κάστρο, στην ΒΑ πλευρά της πόλης βρίσκεται το κάστρο (φρούριο), χτισμένο από τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Ιουστινιανό τον 6ο αιώνα μ.Χ., στα ερείπια της ακρόπολης της αρχαίας Τρίκκης. Η Παλιά πόλη, αποτελείται από τις συνοικίες Βαρούσι και Μανάβικα.
Τοιχογραφία της παλιάς πόλης, ανάμεσα από τα παραδοσιακά κτίσματα της συνοικίας Μανάβικα, ξεπροβάλει η περίφημη τρισδιάστατη τοιχογραφία με σκηνές από την καθημερινότητα της παλιάς πόλης και τον Τσιτσάνη να παίζει το μπουζούκι του στο μπαλκόνι.
Ασκληπιείο, πρόκειται για αρχαίο τόπο θεραπείας αφιερωμένο στο θεό της ιατρικής Ασκληπιό.
Λόφος Προφήτη Ηλία, εδώ βρίσκεται και ο ζωολογικός κήπος ο οποίος μεταξύ άλλων φιλοξενεί τίγρεις, ελάφια, στρουθοκαμήλους, πόνι και μεγάλη ποικιλία πουλιών καθώς και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Μύλος του Ματσόπουλου, λειτούργησε για έναν αιώνα (1884 – 1984), είναι ο πρώτος μύλος που χτίστηκε στην Ελλάδα και ο μεγαλύτερος των Βαλκανίων.
Κέντρο Έρευνας – Μουσείο «Βασίλη Τσιτσάνη», δίπλα στον ποταμό Ληθαίο, στον επάνω όροφο των παλιών φυλακών, λειτουργεί το Κέντρο Έρευνας – Μουσείο «Βασίλη Τσιτσάνη» αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη και στιχουργού.
Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού εταιρείας Κλιάφα, δημιουργήθηκε το 2003 στο χώρο των παλιών εγκαταστάσεων της τοπικής βιομηχανίας αναψυκτικών Κλιάφα.
Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο, λειτουργεί από το 1998 στο Καστρακίδειο, ένα νεοκλασικό κτίριο στο κέντρο της πόλης και παρουσιάζεται η αθλητική ιστορία των Τρικάλων από το 1896 ως σήμερα.
Τοπικά προϊόντα, λουκάνικο με πράσο, τσίπουρο, τυροκομικά προϊόντα και ειδικά φέτα, χαλβάς βουτύρου, χειροποίητα ζυμαρικά, ξύλινα είδη λαϊκής τέχνης και την παραδοσιακή φλοκάτη.
Η Καλαμπάκα, χτισμένη στη σκιά των επιβλητικών Μετεώρων απέχει 20 χιλιόμετρα από τα Τρίκαλα. Πρόκειται για μια πόλη με μοντέρνα όψη, καθώς ανακατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου μετά το βάρβαρο χτύπημα που δέχτηκε κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Μετέωρα, ένα σύμπλεγμα εντυπωσιακών γκριζόμαυρων βράχων, οι οποίοι μοιάζουν να έχουν πέσει από τον ουρανό. Πρόκειται για ένα σύνολο βράχων κροκαλοπαγούς πετρώματος οι οποίοι δημιουργήθηκαν πριν από περίπου 25 με 30 εκατομμύρια χρόνια όταν ακόμα ο θεσσαλικός κάμπος καλύπτονταν από θάλασσα.
5. Το πρόγραμμα και τα ωράρια των αγώνων θα ανακοινωθούν έγκαιρα στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Για την καταρχήν ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με τον προγραμματισμό άφιξης και αναχώρησης τους, οι αγώνες θα αρχίσουν το Σάββατο 2 Μαΐου 2020 στις 08.30 π.μ. και η λήξη τους υπολογίζεται την Κυριακή 3 Μαΐου 2020 στις 17.00 μ.μ. Σημειώνεται ότι η το πρόγραμμα των αγώνων εξαρτάται απόλυτα από τον αριθμό συμμετοχών ανά κατηγορία και συνολικά.
Πληροφορίες: Γραμματεία της Τ.Ε. Β. Ελλάδας, κ. Τσίπου Μαρία, τηλέφωνο 2310237108.

Ο Πρόεδρος Τ.Ε. Β. Ελλάδας

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΓΩΝΑΣ

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ