Στις κατηγορίες σχεδιασμού και προεθνικές Στίβου Ζήκος-Νάκος-Μητσιούλη-Γωγούση

Τις κατηγορίες σχεδιασμού, καθώς και τα ονόματα των ομοσπονδιακών τεχνικών της νέας χρονιάς επικύρωσε  το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ στη διάρκεια της συνεδρίασης του.

Οι αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν τη χρονιά που πέρασε σε διοργανώσεις με τα χρώματα της εθνικής ομάδας, είτε με βάση τη θέση τους στο παγκόσμιο ranking, κέρδισαν θέση στις κατηγορίες σχεδιασμού του 2020.

Στις τέσσερις κατηγορίες εντάχθηκαν συνολικά 49 αθλητές και αθλήτριες, εννέα περισσότεροι από ότι την περσινή σεζόν. Το διοικητικό συμβούλιο ανακοίνωσε και τις προεθνικές ομάδες της κατηγορίας Κ20 και Κ18 ενόψει του Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αντίστοιχα. Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η ανακοίνωση της κατηγορίας στήριξης, που αφορά αθλητές και αθλήτριες που δεν πληρούν – για διάφορους λίγους – τα κριτήρια ένταξης στις κατηγορίες, ωστόσο κρίνεται πως πρέπει να είναι στην ομπρέλα στήριξης της ομοσπονδίας.

Από Τρικαλινής πλευράς, ο Κώστας Ζήκος της Γ Ε Α Τρικάλων είναι στην τρίτη κατηγορία στο αγώνισμα των 60 μέτρων.

Ο Κώστας Νάκος του Γ Σ Τρικάλων είναι στην τέταρτη κατηγορία στο αγώνισμα 4Χ400

Στην Προεθνική κορασίδων Κ18, η Βασιλική-Παρασκευή Μητσιούλη του ΓΑΣ ΖΕΥΣ Τρικάλων στο αγώνισμα των 400 μ. με εμπόδια

Στην Προεθνική κορασίδων Κ18, η Λυδία-Αγορίτσα Γωγούση του ΓΑΣ ΖΕΥΣ Τρικάλων στο αγώνισμα της Σφυροβολίας.

Το 2020 είναι μια υψηλών απαιτήσεων χρονιά, όπου δεσπόζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, ωστόσο το καλεντάρι περιλαμβάνει ακόμη Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού και ευρωπαϊκό ανοιχτού. Η ομοσπονδία μέσα από το πρόγραμμα που τρέχει για τον υψηλό αθλητισμό θα επιδιώξει και φέτος να σταθεί δίπλα στους αθλητές και τις αθλήτριες και να στηρίξει με κάθε τρόπο το δύσκολο έργο τους.