Θύμα απάτης στο Facebook έπεσε φίλος του προπονητή των Δαναών με μήνυμα για χρήματα

Απατεώνες του διαδικτύου στέλνουν μηνύματα σε φίλους διαφόρων προφίλ στο facebook και ζητάνε χρήματα λέγοντας πως υπάρχει ανάγκη για λεφτά παριστάνοντας τον γνωστό τους χρήστη στους φίλους των προφίλ.

Θύμα έπεσε ένας φίλος του προπονητή των Δαναών Γιάννη Τσίμα. Ο απατεώνας παρίστανε τον ίδιο τον Γιάννη Τσίμα και ζήταγε λεφτά με μηνύματα στο FB από φίλους του στο facebook. Αποτέλεσμα , ο συγκεκριμένος φίλος του στην Αθήνα , να  μεταβεί και να βάλει χρήματα νομίζοντας ότι τα έστελνε στον ίδιο τον Γιάννη Τσίμα και ότι τα είχε ανάγκη. Όμως πρόκειται για απάτη η οποία καταγγέλθηκε ήδη στην Αστυνομία .  Ο ίδιος ο Γιάννης Τσίμας στην σελίδα του έγραψε σχετικά : «Το μήνυμα αφορά εσένα που σήμερα κατάφερες να μου χαλάσεις την μέρα και να αναστατώσεις ανθρώπους και φιλαράκια που με αγαπούν και τους αγαπώ.  Το μήνυμα αφορά εσένα που κατάφερες να αποσπάσεις χρηματικό ποσό από αδελφικό φίλο και αγωνιστή στην ζωή.  Τα έβαλες με λάθος άτομο αλήτη τώρα δεν θα κοιμάσαι εσύ ήσυχος.  Ξέρουμε τι έκανες στο ΑΤΜ στον νέο κόσμο 16 και 30.»

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή απ΄όλους καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι και σε άλλα προφίλ χρηστών οι απατεώνες κάνουν το ίδιο πράγμα και όποιος «τσιμπήσει». Το καλύτερο που έχετε να κάνετε αν λαμβάνετε τέτοια μηνύματα είναι να επικοινωνείτε με τον φίλο σας για να διαπιστώσετε αν πράγματι έστειλε αυτός το μήνυμα και φυσικά να το καταγγείλετε στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.