«Βολές» προέδρου ΠΣΑΠ σε προέδρους ομάδων και λίγκα για την μη έναρξη μέχρι τώρα της SL2 και FL

Ο πρόεδρος του συνδέσμου των ποδοσφαιριστών, Γιώργος Μπαντής μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή Action Zone με τους Χάρη Δημαρά και Παναγιώτη Σωτηρόπουλο και αναφέρθηκε στην αγωνιστική απραξία στη Super League 2 και στη Football League, επισημαίνοντας ότι επεσήμανε ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να υπάρχει επανεκκίνηση στις δυο κατηγορίες. Τέλος, άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν σημαντικές ευθύνες στους προέδρους των ΠΑΕ για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Υπάρχει μεγάλος προβληματισμός, καθώς οι ποδοσφαιριστές της Super League 2 και της Football League έχουν να αγωνιστούν εδώ και οκτώ μήνες και δεν μπορεί να αναπληρωθεί αυτό το μεγάλο κενό στο μέλλον. Ούτε αγωνιστικά, ούτε οικονομικά. Κάθε χρόνος είναι πολύτιμος. Τα δημιουργικά χρόνια είναι 6-7. Πάνω από 600 ποδοσφαιριστές είναι εγκλωβισμένοι αυτή τη στιγμή. Ότι δεν έχουμε δράση στις δυο αυτές κατηγορίες, δεν οφείλεται στην πανδημία. Ο ιός δεν υπάρχει μόνο στην Ελλάδα και βλέπουμε στην υπόλοιπη Ευρώπη η δεύτερη κατηγορία έχει αρχίσει κανονικά εν αντιθέσει σε εμάς που δεν έχει ξεκινήσει καν. Μην τα ρίχνουμε όλα στον κορωνοϊό γιατί και η Super League 1 ολοκληρώθηκε πέρυσι με επιτυχία και ξεκίνησε φέτος κανονικά.

Οι λοιμωξιολόγοι δεν μας ανάβουν το πράσινο φως για να ξεκινήσουμε. Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την καθυστέρηση αυτών των δυο Πρωταθλημάτων είναι της Λίγκας. Δεν πρέπει να γίνονται διακρίσεις σε παίκτες πρώτης, δεύτερης και τρίτης κατηγορίας. Πρέπει να προσπαθήσουμε και να ζητήσουμε από τον Λευτέρη Αυγενάκη που αύριο έχουμε τηλεδιάσκεψη μαζί του να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα. Το ίδιο θα κάνουμε και με τους λοιμωξιολόγους. Για να ξεκινήσουν αυτά τα Πρωταθλήματα θέλει τουλάχιστον 20-30 μέρες προπονήσεων για να μην έχουμε απανωτούς τραυματισμούς. Οι πρόεδροι που δεν υπέγραφαν πριν για να έχουμε σέντρα γιατί δεν είχαν πάρει τηλεοπτικό συμβόλαιο, τώρα έρχονται και λένε αν δεν ξεκινήσει, τότε να μπει λουκέτο. Αργά το θυμήθηκαν. Σίγουρα υπάρχουν πολλές καθυστερήσεις πληρωμών προς τους ποδοσφαιριστές. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για την επανεκκίνηση των δυο κατηγοριών. Υπάρχει σκέψη να στείλουμε επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού. Ευχαριστώ πολύ τους διεθνείς ποδοσφαιριστές που στέκονται στο πλευρό μας».

Και κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Από την αρχή ο στόχος ήταν όχι να βελτιώσουμε τα εργασιακά του ποδοσφαιριστή, αλλά να βελτιώσουμε το ίδιο το άθλημα, που έχουμε μεγαλώσει με αυτό».

Πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη του ΠΣΑΠ με τον Υφυπουργό

Πραγματοποιήθηκε σήμερα τηλεδιάσκεψη μεταξύ εκπροσώπων του Δ.Σ. του ΠΣΑΠ και του κύριου Λευτέρη Αυγενάκη. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γιώργος Μπαντής ανέλυσε διεξοδικά στον Υφυπουργό Αθλητισμού τα προβλήματα που ταλανίζουν εκατοντάδες συναδέλφους μας της Super League 2 και της Football League, λόγω της μη έναρξης των δύο επαγγελματικών κατηγοριών και του μετέφερε την αγωνία τους για το μέλλον.

Ο Σύνδεσμος κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης των δύο πρωταθλημάτων, πάντα με την προϋπόθεση τήρησης του αντίστοιχου υγειονομικού πρωτοκόλλου της Super League 1 και τονίστηκε η ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος του ποδοσφαιριστή.

Κάθε μέρα που περνά θέτει σε κίνδυνο και τη μελλοντική καριέρα των συναδέλφων μας, αφού λειτουργεί ανασταλτικά η παρατεταμένη απουσία τους από τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις και τα δύο πρωταθλήματα παραμένουν ανενεργά για 8 και πλέον μήνες.

Ο ΠΣΑΠ μετέφερε στον κύριο Αυγενάκη και την πάγια θέση του πως επειδή πρόκειται για επαγγελματικές κατηγορίες δεν μπορεί να υπάρχει μεταξύ τους διαχωρισμός, κάτι που επί του παρόντος ισχύει αφού η Super League 1 έχει λάβει άδεια να συνεχίσει τις υποχρεώσεις της, σε αντίθεση με τη Super League 2 και τη Football League που βρίσκονται εν αναμονή της σχετικής απόφασης του ΕΟΔΥ.